Έρχεται η “Ωκεανίς”- Έκτακτο δελτίο ακραίων φαινομένων εξέδωσε η Περιφέρεια


Μεγάλη βουτιά της θερμοκρασίας και κάποιες βροχοπτώσεις, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο τριήμερο στην περιοχή.

Η κακοκαιρία «Ωεκανίς» που από σήμερα αναμένεται να πλήξει την χώρα, θα «χτυπήσει» και την περιοχή της Αχαΐας, αν και όχι με την ένταση που αρχικά φαινόταν, καθώς κυρίως θα απασχολήσει τις περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.

Ωστόσο, χιονοπτώσεις που μπορεί να είναι έως και πυκνές αναμένονται ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές του νομού, ενώ το κρύο θα είναι έντονο και στην περιοχή της Πάτρας, όπου το θερμόμετρο μπορεί να δείχνει 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά η πραγματική αίσθηση (real fee) θα είναι σαν να βρισκόμαστε στους… -3 βαθμούς Κελσίου, λόγω των πολύ ψυχρών αέριων μαζών και των ισχυρών ανέμων.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ

Σημειώνεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που ισχύει από το Σάββατο μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, με αποτέλεσμα σε επιφυλακή να έχουν τεθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και των δήμων της περιοχής. Ασφαλώς, σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για όλα τα πιθανά που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΜΥ

Αν και η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα, οπότε και στην Πάτρα αναμένονται, ενδεχομένως και κάποιες βροχές, σύμφωνα με την ΕΥΜ, το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και στα παραθαλάσσια που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, προβλέπονται τα εξής:

Α. Αύριο, Σάββατο (23-02-2019)

Θα σημειωθούν από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την Ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις, στα Βόρεια θα εξασθενήσουν.

Β. Την Κυριακή (24-02-2019)

Θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο (23-02-2019) από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα Βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.


Πηγή