Έρχεται ιστορικός χιονιάς με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια μέχρι και τη θάλασσα


Σφοδρή κακοκαιρία από το Σαββατοκύριακο περιμένει την χώρα. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησος αλλά και Αττική θα δεχτούν σημαντικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ακόμα και παραθαλάσσιες ενώ αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας.

Αρναούτογλου: Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη θάλασσα

Σε λίγα 24ωρα από σήμερα ο χειμώνα επιστρέφει και, μάλιστα, με άγριες διαθέσεις.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία, οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Το σαββατοκύριακο, μάλιστα, όπως όλες οι προγνώσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν θα είναι «λευκό»! Ήδη από την Παρασκευή το βράδυ θα αρχίσει η επιδείνωση του καιρού βαθμιαία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, δείχνει να είναι πλέον σίγουρος πως ειδικά το Σάββατο (από το μεσημέρι και μετά) η επέλαση του κρύου θα φέρει μαζί της ισχυρές χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές! Με βάση την πρόγνωση του γνωστό μετεωρολόγου, από την επέλαση του χιονιά (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία) δεν φαίνεται να εξαιρείται ούτε η Αθήνα.

Προειδοποίηση Καλλιάνου

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο να βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως ακόμα δε γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι το έντονο κρύο από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ προαναγγέλλει ότι το βράδυ της Πέμπτης θα επανέλθει με αναλυτική πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας.


Πηγή