Έτσι θα διαμορφωθούν τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας – Το σχέδιο μετατροπής τους σε Καρναβαλικό Μουσείο

Επίσκεψη για τη μετατροπή της χρήσης του χώρου των Παλαιών Σφαγείων σε χώρο ανάδειξης του Πατρινού Καρναβαλιού και του Καραγκιόζη, στο πλαίσιο του έργου SPARC, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 με τον Δήμο Πατρέων ως Συντονιστή, πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας.

Με επίκεντρο το Πατρινό Καρναβάλι, θα γίνει ανακαίνιση του συγκροτήματος των Παλαιών Σφαγείων και θα διαμορφωθούν χώροι προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού και της ιστορίας του Καραγκιόζη.

Στα Παλαιά Σφαγεία σύμφωνα με τη μελέτη θα υπάρχουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και επιμόρφωσης για κάθε ηλικία, ενώ θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, χώροι εκπαίδευσης, κατασκευής και αναπαραγωγής καρναβαλικών δημιουργιών, παρουσίασης καρναβαλικών δημιουργιών, στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα στον χώρο προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω χώροι: Διοικητήριο-Κέντρο Ενημέρωσης, Περίπτερο Αναμνηστικών και Τοπικών Προϊόντων, Αίθουσα «Καραγκιόζης», Παραδοσιακό Καφενείο, Αίθουσα Εκθεμάτων Καρναβαλιού, Αίθουσα Συνεδριάσεων-Multimedia, Εργαστήριο 3D Εφαρμογών, Καρναβαλικό Εργαστήριο Παιδιών, Εργαστήρια Δημιουργών, Αίθουσα Εκθεμάτων, Εξωτερικός Χώρος Αναψυχής, Χώρος Καρναβαλικών Αρμάτων.

Η συνάντηση στο Μπάρι είχε ως αντικείμενο την πρόοδο των εργασιών του προγράμματος και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Στις συναντήσεις, που έγιναν σε χώρους της Περιφέρειας της Απούλιας και των Θεάτρων της Απούλιας, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις Περιφέρειες της Απούλιας και του Συνδέσμου των Θεάτρων της Απούλιας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», ο εκπρόσωπος του έργου εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, αντιπροσωπείες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

Μέσα στον Φεβρουάριο του 2019 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο για την μετατροπή των Παλαιών Σφαγείων σε θεματικό χώρο για το Πατρινό Καρναβάλι.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία