Ευρωπαίοι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους «αναλαμβάνουν» περιφερειακοί σύμβουλο

Mαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία φιλοξενούνται για μια εβδομάδα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το 45ο Δημοτικό Σχολειό Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +KA229 με τίτλο «The spirit of responsibility for the environment» (Το πνεύμα της ευθύνης για το περιβάλλον).

Η 28μελής αποστολή, στη διάρκεια της παραμονής της περιηγήθηκε στην πόλη της Πάτρας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, το «Σπίτι του Νερού» και την ιστορική Αχαΐα Κλάους. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ημερήσιες εκδρομές στην Αρχαία Ολυμπία και στα Καλάβρυτα .

Το πρωί της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα επισκεφθούν το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου θα ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Πολιτική για το Περιβάλλον και τις Κλιματικές Αλλαγές.

Στη συνέχεια, ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα αναλάβουν διαδραστικό ρόλο και θα συνεδριάσουν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί ως μελλοντικοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες θα ανταλλάξουν απόψεις, θα συζητήσουν, θα διατυπώσουν προτάσεις και θα αποφασίσουν με συλλογικές διαδικασίες για τις «πράσινες λύσεις» που θα πρέπει να υιοθετηθούν, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.


Πηγή