Φωτήλας: Η Ελλάδα στο έλεος του Η1Ν1


Στην ολιγωρία και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα δημόσιας υγείας…

…αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας.

Το εφιαλτικό σκηνικό με 40 νεκρούς συνανθρώπους μας αυτή τη φορά λόγω του ιού της γρίπης επαναλαμβάνεται. Ελλιπής ενημέρωση των πολιτών, τεράστια καθυστέρηση στην λήψη προληπτικών μέτρων, δυσθεώρητα κενά στην αντιμετώπιση, κανένα αντανακλαστικό ευνομούμενης και συγκροτημένης πολιτείας:

Πανικόβλητο το Υπουργείο Υγείας σπεύδει με τεράστια καθυστέρηση να προμηθευτεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων, που είναι προφανές ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως ούτε τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Άπραγοι οι Υπουργοί Υγείας απλώς παρακολουθούν την λίστα αναμονής για εισαγωγή σε κλίνη ΜΕΘ να διογκώνεται απελπιστικά λόγω της έξαρσης της γρίπης: Η λίστα ξεπέρασε τους εξήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε!

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση επαρκούς ποσότητας εμβολίων, πότε και πώς έγινε η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης και ποια μέριμνα έχει λάβει για το άνοιγμα των κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές και πότε αναμένεται το άνοιγμά τους, γνωρίζοντας ότι έχει περάσει ήδη μια τετραετία άκαρπων εξαγγελιών από την πλευρά της κυβέρνησης.


Πηγή