Γ. Λυκαύγης: «Μαθήματα Τουριστικής Στρατηγικής παρέδωσε η Θεσσαλονίκη».

Τουρισμός Γ. Λυκαύγης: «Μαθήματα Τουριστικής Στρατηγικής παρέδωσε η Θεσσαλονίκη».

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της σημερινής εκδήλωσης με θέμα τον Τουρισμό, όπου εντάσσεται σε μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε το 2013, με τίτλο «Διπλωματία των πόλεων».

Σκοπός της ειδικής εκδήλωσης πέραν της παρουσίασης της πόλης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και επιχειρηματικού προορισμού, ήταν και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον κλάδο της τουριστικής επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη συνεργασιών για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού καθώς και η δυνατότητα διάθεσης τοπικών προϊόντων στην αγορά της Βορείου Ελλάδος με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην ενίσχυση της ταυτότητας κάθε αξιόπιστου προορισμού.

Ο τουριστικός αναλυτής Γιώργος Λυκαύγης μιλώντας στο Corfutvnews τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «με μια περιεκτικότατη και επιστημονική παρουσίαση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μας έδειξε πόσο απλά μπορεί να πετύχει τους στόχους του ένας Δήμος η μια Περιφέρεια εάν υπάρχει σχέδιο και πλάνο.

Στέκομαι σε 2 σημαντικά σημεία.

1. Ο δήμαρχος Μπουτάρης είπε “ο δήμος δεν κάνει πράγματα για τον τουρισμό αλλά ανοίγει πόρτες για τους επιχειρηματίες του τουρισμού να κάνουν πράγματα”.

2. Το σχέδιο Θεσσαλονίκης είναι τόσο ευέλικτο που θα αναπλάθεται συνεχώς όποια και να είναι η επόμενη δημοτική αρχή».


Πηγή