Γ. Ταπεινός: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον συνδυασμό του Κ. Σπηλιόπουλου


Το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου, το έχω αποδείξει μέσα από την κοινωνική, συνδικαλιστική και Αυτοδιοικητική μου πορεία. Οι πολίτες της Αχαΐας με εμπιστεύτηκαν κατ’ επανάληψη και είχα την τιμή να τους υπηρετήσω από θέσεις ευθύνης, με τελευταία αυτή του Αντινομάρχη Αχαΐας για θέματα Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η πορεία μου αυτή, σε συνδυασμό με το ότι ο τόπος μας δυστυχώς δεν βρίσκεται στη θέση που αξίζει, επιβάλλουν να είμαι παρών στο προσκλητήριο αγώνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, που έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε στην τοπική μας κοινωνία όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά.

Η Δυτική Ελλάδα, παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και τις ευκαιρίες που δόθηκαν, έχει εισπράξει μόνο… ύφεση, αδιέξοδα, μείωση ρυθμών ανάπτυξης, μείωση απασχόλησης και στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Η «ανάπτυξη» την οποία επικαλούνται, τόσο συχνά, οι σημερινοί διοικούντες, ενδεχομένως αφορά κάποιους, λίγους, αλλά όχι το σύνολο! Η ανάπτυξη είναι ουσιαστική όταν αγγίζει την καθημερινότητα ΟΛΩΝ των πολιτών. Και για να συμβεί αυτό απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας.

Είναι διαχρονική η πεποίθησή μου ότι οι θεσμοί Αυτοδιοίκησης έχουν καθήκον να τίθενται στην υπηρεσία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και όχι του κεντρικού κράτους, να λειτουργούν ως ασπίδα των τοπικών συμφερόντων και όχι των εκάστοτε κυβερνητικών επιταγών. Πολύ περισσότερο δε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία οφείλει να γίνει κύτταρο παραγωγικής ανασυγκρότησης αξιοποιώντας στο μέγιστο κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να κατέλθω ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – ΜΠΡΟΣΤΑ» του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος έχει δώσει διαπιστευτήρια για το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά του στην κοινωνία. Συμμετέχω σε μια υπερκομματική και ασυμβίβαστη συμμαχία στην οποία έχουμε, και γνώση και ικανότητα, αλλά πάνω από όλα έχουμε τη βούληση να ανατρέψουμε την παρακμιακή κατάσταση, δίνοντας αληθινή ελπίδα σε όλους και ανοίγοντας ορίζοντες με προοπτική στους νέους μας.

Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος! Οι Περιφερειακές εκλογές θα είναι το κρίσιμο σταυροδρόμι για εμάς και τα παιδιά μας. Ή θα συγκρουστούμε με την αναποτελεσματικότητα ή θα συντηρήσουμε την μιζέρια. Ή θα διεμβολίσουμε τη νοοτροπία της μη διεκδίκησης ή θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε χωρίς σχέδιο και όραμα.

Η επιλογή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Η Δυτική Ελλάδα πρέπει να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ.


Πηγή