Γκάφα ολκής Περιφερειάρχη. Μήνυσε ψευδώς τον Διονύση Μάμαλο, που απάντησε με μήνυση.

Π.Ι.Ν Γκάφα ολκής Περιφερειάρχη. Μήνυσε ψευδώς τον Διονύση Μάμαλο, που απάντησε με μήνυση.

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μήνυσε για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση τον Διονύση Μάμαλο, σαν δήθεν ιδιοκτήτη και δήθεν Διευθυντή του ειδησεογραφικού site (σαιτ) Corfutvnews. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία από αυτές τις ιδιότητες, αλλά ενίοτε αρθρογραφεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Επτανησίων Θέληση» Χρήστος Άνθης τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ασκώντας σκληρή κριτική στον Περιφερειάρχη. Η κριτική και η τοποθέτηση του κυρίου Άνθη, αναρτήθηκε στο σαιτ, κάτι που προφανώς ενόχλησε τον Περιφερειάρχη, ο οποίος υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και κατά του κυρίου Άνθη, αλλά και κατά του Διονύση Μάμαλου, θεωρώντας, λαθεμένα όμως ότι είναι ιδιοκτήτης και Διευθυντής του ειδησεογραφικού σάιτ.

Βεβαίως θα πρέπει να επισημανθεί ότι και άλλα κερκυραϊκά σαιτ ανάρτησαν την συγκεκριμένη τοποθέτηση του κυρίου Άνθη χωρίς να μηνυθούν από τον Περιφερειάρχη. Και βεβαίως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «συκοφαντικής δυσφήμισης» δια του τύπου, αφού υπάρχει σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου.

Ειναι μια τοποθέτηση που έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας ενός συλλογικού οργάνου όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δημόσια συνεδρίαση του, την οποία αναπαρήγαγαν και άλλα Μ.Μ.Ε.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα το πρωί ο Διονύσης Μάμαλος κατέθεσε μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της εξύβρισης, της δυσφήμησης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.


Πηγή