«Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας ή ο Περιφερειάρχης του τίποτα..», του Σπύρου Ρίκου.

Κοινωνία «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας ή ο Περιφερειάρχης του τίποτα..», του Σπύρου Ρίκου.

Ενοχλήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, γιατί η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, αλλά και ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δημοσίευσαν φωτογραφίες από δημόσιες παρουσίες τους.

Η κυρία Κράτσα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον Πιερ Μοσκοβισί και ο Περιφερειάρχης την μέμφεται και μάλιστα υποτιμητικά «τόσα χέρια έσφιξε εκείνη τη βραδιά ο Μοσχοβισί, που ουδόλως θυμάται ούτε την κυρία Κράτσα, ούτε το Ιόνιο». Ξεχνά ο Περιφερειάρχης ή μάλλον μπορεί να μην τον συμφέρει να θυμάται ότι η κυρία Κράτσα διετέλεσε, όπως και ο Πιερ Μοσκοβισί, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ναι, θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει την άδεια από τον Περιφερειάρχη για να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες!!!

Όπως επίσης ενοχλήθηκε γιατί «στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΝ.ΠΕ ο κύριος Σπύρου, απαθανάτισε τις χειραψίες με υπουργούς και αυτοδιοικητικούς». Ο κύριος Σπύρου, ο οποίος είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης και μέλος του Δ.Σ της ΕΝ.ΠΕ. Και αυτός θα πρέπει να ζητά την άδεια από τον Περιφερειάρχη για να δημοσιεύει φωτογραφίες του από δημόσιες εμφανίσεις; Ενώ ο Περιφερειάρχης μπορεί να μας «βομβαρδίζει» με φωτογραφίες με το οποιοδήποτε σωματείο και σύλλογο συναντιέται εσχάτως, εν όψει προφανώς των εκλογών.
Και καταλήγει στην ανακοίνωση «μνημείο αφέλειας», γράφοντας ότι « ας επιλέξει ο λαός των Ιονίων νησιών ποιους πολιτικούς θέλει. Εκείνους του ¨φαίνεσθαι¨ ή εκείνους του ¨είνα騻. Προφανώς τοποθετώντας τον εαυτό του στην κατηγορία του «είναι».

Σωστά έβαλε εισαγωγικά στο «είναι», γιατί καμία σχέση δεν έχει η πολιτική του με το ΕΙΝΑΙ, αλλά με το ΤΙΠΟΤΑ.
5 ολόκληρα χρόνια το Ιόνιο και κυρίως η Κέρκυρα έχει υποστεί τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΤΙΠΟΤΑ, απόρροια της ανυπαρξίας έργου της θητείας Θόδωρου Γαλιατσάτου. Το «είναι» του κυρίου Περιφερειάρχη αποτυπώνεται ανάγλυφα στη φωτογραφία καθήμενος με αυταρέσκεια, μέσα στη κόκκινη Φερράρι. Εικόνα βγαλμένη από την ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ η «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» στην οποία έχουν υποκύψει στη χώρα μας οι «επονομαζόμενοι» αριστεροί που κατέλαβαν εξουσία.

Βέβαια, αν οι ιδιοκτήτες Φερράρι που έρχονται στη Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούσαν στο εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο εξ αιτίας της ανυπαρξίας έργου και παρεμβάσεων της θητείας Γαλιατσάτου, θα έφευγαν με τις Φερράρι σε κιβώτια για να τα πάνε στο Maranello, εκεί που είναι το εργοστάσιο της Φερράρι για επανασυναρμολόγηση.
Ο πολιτικός όμως του «είναι», δηλαδή του ΤΙΠΟΤΑ, δεν μας λέει και τίποτα για τα όσα καταγγέλλει, ο πρώην και πλέον παραιτηθείς σύμβουλος της παράταξης του Θόδωρος Μπούκας για την έγκριση της επένδυσης του Ρώσου κροίσου Ριμπολόβλεφ. Ο κύριος Μπούκας κατήγγειλε μεθόδευση για την έγκριση της επένδυσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Κεφαλονιά, ενώ στο προηγούμενο είχε απορριφθεί.
Και επίσης ο κύριος Περιφερειάρχης τηρεί σιγήν ιχθύος για την υπόθεση των προγραμμάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η οποία υπόθεση έφθασε μέχρι το κοινοβούλιο;
Για όλα αυτά γιατί δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ ο κύριος Περιφερειάρχης; Αλλά ασχολείται με ποιους φωτογραφίζεται ο κύριος Σπύρου και η κυρία Κράτσα. «Θαυμάστε» επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε φθάσει στον πάτο. Μετά από 5 χρόνια θητείας θα περίμενα από έναν Περιφερειάρχη να μιλάει για τα έργα του και όχι με ποιον και γιατι φωτογραφίζονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Αλλά λόγω ανυπαρξίας έργου, ασχολείται με τις φωτογραφίες που βγάζουν οι άλλοι.


Πηγή