Η Λευκογαία για την εκδήλωση «Love my Gyra»

Η περασμένη Κυριακή 17-02-2019, δεν ήταν σαν τις άλλες. Με το σύνθημα “Love my Gyra”, οι περίπου 70 εθελοντές που συμμετείχαν με μεγάλη ευαισθησία για την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της Λευκάδας δεν έκαναν τη συνηθισμένη τους κυριακάτικη βόλτα στη Γύρα, αλλά κόπιασαν για να την απολαύσουμε, ελπίζουμε, για αρκετό διάστημα πολύ πιο καθαρή.

Ευχαριστούμε τους 70 εθελοντές για τη δυναμική τους παρουσία, την κα Trudi Lloyd Williams που εμπνεύστηκε την ιδέα αυτή στο πλαίσιο του πρότζεκτ Lefkaxit, το ΚΕΑ – ΚΠΕ Σφακιωτών, που φρόντισε για το συντονισμό της δράσης αλλά και τα μέλη του φορέα διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού – Λευκάδας (www.amvrakikos.eu), που μας μίλησαν για την οικολογική αξία του βιότοπου, τα μέλη τη Λευκογαίας, το Δήμο Λευκάδας και το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας που στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους πολίτες της Λευκάδας και το Δήμο να συνεχίσουν το έργο των εθελοντών, φροντίζοντας για τη διατήρηση του βιότοπου και της λιμνοθάλασσας σε καλή κατάσταση.

Η ΔΕ Λευκογαίας

Tags:ΛΕΥΚΟΓΑΙΑ


Πηγή