Η ΠΙΝ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών για την μεταστέγαση του 1ου Πυροσβεστικού Σ […]

Π.Ι.Ν Η ΠΙΝ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών για την μεταστέγαση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας.

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας.

Αντικείμενο της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν το μακροχρόνιο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κερκύρας με την μη αποπεράτωση των εργασιών που προβλέπονται για την μεταστέγασή του στο κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, στο οποίο στεγάζονται ήδη οι Διοικητικές υπηρεσίες της Π.Υ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Χαλικιάς, η υλοποίηση του έργου καθυστερεί πέντε περίπου χρόνια και το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του. Επισημάνθηκαν επίσης οι δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο κτίριο της Ζαφειροπούλου, ενώ όπως εξήγησε για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη τόσο η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ.Παπακώστα όσο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β.Ματθαιόπουλος.
Ο κ.Γαλιατσάτος αφού επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόνισε ότι η ΠΙΝ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί εκεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας.

Όπως διευκρίνισε, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα κατατεθεί η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και του Πυροσβεστικού Σώματος για το εν λόγω έργο, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή του και να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.


Πηγή