Κ. Αλεξανδρόπουλος: «Αυτά είναι τα… νέα έργα που μας ζητούσαν να παραλάβουμε!»

Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και παράλληλα δικαιώνουν την απόφαση της παράταξης «ΝΕ.Δ.Α» και τον επικεφαλής της Κώστα Αλεξανδρόπουλο να μην υπογράψει κανένα μέλος της την παραλαβή έργων κατασκευής των συγκεκριμένων δρόμων όπως ακριβώς το βλέπουμε εδώ!

Πρόκειται για το δρόμο Μίνθης – Κωστομέρας που κατασκευάστηκε πρόσφατα και ζητήθηκε πριν μερικούς μήνες από την Δημ. Αρχή να υπογραφεί από την αρμόδια τριμελή επιτροπή οριστικής παραλαβής του Δήμου η… παραλαβή του!

Να λοιπόν γιατί δεν υπογράψαμε να παραλάβουμε το έργο…

Πολύ σωστά τόσο ο κ. Αλεξανδρόπουλος όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της «ΝΕ.Δ.Α» που κληρώθηκε στην Επιτροπή Παραλαβής Δημήτρης Κλημαντίρης, προέβλεψαν την… απόλυτη καταστροφή που ήρθε σήμερα, κατέγραψαν άμεσα αστοχίες και παραλείψεις και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ την παραλαβή του έργου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε εγγράφως η Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος, επισκέφθηκε προ ημερών μετά τις βροχές την περιοχή συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μπαλαδήμα, είδε τον διαλυμένο πλέον δρόμο, λίγους μήνες μετά την… ολοκλήρωση της κατασκευής (!) και μαζί με τον πρώην Πρόεδρο της Μίνθης Γιάννη Βαρελά, εξέφρασαν την δυσφορία και την αγανάκτηση τους για τον… αδιάφορο τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα η Δημ. Αρχή της Ζαχάρως.
Ο κ. Βαρελάς μάλιστα, σχολίασε την κακή κατασκευή του δρόμου τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι τραγικό σε περιοχή μάλιστα που το έδαφος είναι σταθερό – πετρώδες και προειδοποίησε τους αρμόδιους, αιρετούς και μη, που φέρουν την ευθύνη για τη σημερινή εικόνα, μην τολμήσουν να μιλήσουν για μη συγκράτηση νερών, διότι δεν πρόκειται για πυρόπληκτη περιοχή και η καταστροφή δεν προήλθε λόγω δήθεν έλλειψης δενδροστοιχιών κ.λπ. αλλά για μια πολύ κακή μελέτη & κατασκευή με ολέθρια αποτελέσματα που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους κτηνοτρόφους και κατοίκους της ορεινής περιοχής.
Όπως όλοι γνωρίζουν οι δρόμοι κατασκευάζονται για να αντέχουν σε καλοκαιρία, κακοκαιρία και βαριά χρήση, δεν είναι για επίδειξη μόνο.

Έχει ζητηθεί η διερεύνηση

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Δ. Κλημαντίρης στον επιτόπιο έλεγχο που έκανε προ μηνών στο δρόμο Μίνθη – Κωστομέρας, όσο και ο Κ. Αλεξανδρόπουλος στους δρόμους Αρήνης, Αρτέμιδας, Μηλέας, διαπιστώνοντας τις αστοχίες και κακοτεχνίες των έργων επεσήμαναν δημόσια την ανάγκη να διερευνηθεί η πληρότητα και ποιότητα κατασκευής των έργων αυτών αλλά και όλων των έργων εκείνων που χρηματοδοτήθηκαν από το «Ταμείο Μολυβιάτη».
Είναι γεγονός –όπως αναφέρουν τα μέλη της «ΝΕ.Δ.Α»- η Δημ. Αρχή και δημοτική πλειοψηφία, έχασαν όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που εδόθησαν για την αναστήλωση του τόπου και της οικονομίας του και δεν σεβάστηκαν ούτε τα χρήματα των ομογενών που συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν το Δήμο μας με έργα ουσίας και διευκόλυνσης της ζωής των πολιτών ούτε ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τα προβλήματα των κατοίκων αυτών των πολύπαθων περιοχών, αφού τα έργα καταστρέφονται πριν καν ολοκληρωθούν προκαλώντας το κοινό αίσθημα και δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά…
Κλείνουν τα μάτια τους;
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος διερωτάται αν αυτή η κατάσταση και οι συγκεκριμένες εικόνες, έχουν προβληματίσει τους υπευθύνους να αναλογισθούν πόσο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στον τόπο και τους δημότες κατασκευάζοντας τέτοια έργα ως… καινούργια που θα έλυναν δήθεν προβλήματα οδοποιίας στις κοινότητές μας.
Εμείς είχαμε εντοπίσει τις κακοτεχνίες, είχαμε ενημερώσει δημόσια και αρμοδίως, με φωτογραφίες, είχαμε προβλέψει το αποτέλεσμα, και δυστυχώς σε μικρό χρονικό διάστημα δικαιωθήκαμε πλήρως εκ του αποτελέσματος!
Οι υπεύθυνοι να ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη από τους δημότες για το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους!
Και ΑΜΕΣΑ να ενημερώσουν τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής με τους διαλυμένους δρόμους που αντί να διευκολύνουν ταλαιπωρούν τους δημότες μας και τα χρήματα πάνε στον αέρα!!!

Γραφείο Τύπου ΝΕ.Δ.Α


Πηγή