Κέρκυρα: Εγκρίθηκε εν μέσω αντιδράσεων η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την ΑΝΙΟΝ και η παραχώρηση των εσό […]

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Εγκρίθηκε εν μέσω αντιδράσεων η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την ΑΝΙΟΝ και η παραχώρηση των εσόδων από το πάρκινγκ. (Βίντεο)

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΝΙΟΝ και η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του πάρκινγκ της Κάτω πλατείας στην εταιρεία συζητήθηκε (επιτέλους μετά από αρκετές αναβολές), στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος υποστηρίζοντας ότι συμφωνεί σε αυτή την απόφαση η Περιφέρεια ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι μικρή η συμμετοχή τους.

Σε ερώτηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Βλάχου για την μήνυση που έχει κατατεθεί αν υπάρχει εξέλιξη, ο κ. Νικολούζος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία κλίση της εισαγγελέας.

Όσον αφορά στα έσοδα του πάργκινκ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελιό το 2016 ήταν 370.000 ευρώ και το 2018 ήταν 350.000.

Το θέμα όσον αφορά το πρώτο σκέλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με το όχι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του Γιώργου Ραιδεστινού και του Σπύρου Βλάχου.

Το β σκέλος όπως τροποποιήθηκε ”παραχώρηση χρήσης με μίσθωση” εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με το όχι του Σπύρου Βλάχου, του Νίκου Γκούση, του Γιώργου Ραιδεστινού, και των παρατάξεων «Κέρκυρα να Ζεις» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η συζήτηση αρκετές φορές κινήθηκε σε υψηλούς τόνους κυρίως μεταξύ του Δημάρχου Κέρκυρας Κ. Νικολούζου και του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Βλάχου.


Πηγή