Κέρκυρα: Stop.. στην αποκομιδή και στην πόλη λόγω βλάβης σε μηχάνημα!

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Stop.. στην αποκομιδή και στην πόλη λόγω βλάβης σε μηχάνημα!

Όπως είχε γράψει πρώτο το Corfutvnews την Δευτέρα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή κυρίως περιφερειακά, με τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Καλούδη να το αποδίδει σε προβλήματα με τον Εργολάβο.

Ωστόσο σήμερα με ανακοίνωση από την Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κέρκυρας γνωστοποιείται ότι λόγω βλάβης ερπυστριοφόρου προωθητή γαιών του ΣΥΔΙΣΑ, έχει διακοπεί η εναπόθεση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από την Τρίτη 19/02 το πρωί. Μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί ούτε η υπηρεσία γνωρίζει το σχετικό χρονοδιάγραμμα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η υπηρεσία μας, αναγκαστικά διέκοψε την αποκομιδή απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες εκτός από την πόλη, ενώ από αύριο θα σταματήσει η αποκομιδή απορριμμάτων και στην δημοτική ενότητα Κερκυραίων, αφού είναι πλέον πλήρη όλα τα διαθέσιμα κοντέινερ.

Γίνεται αποκομιδή μόνο των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, ωστόσο περιορισμένη, καθότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου που είναι γεμάτα με σύμμεικτα απορρίμματα δεν έχουν δυνατότητα να αδειάσουν και να χρησιμοποιηθούν για περισυλλογή ανακύκλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να μην επεκταθεί το φαινόμενο δημιουργίας σωρών που ήδη παρατηρείται ξανά στο κοινόχρηστο δίκτυο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, παρακαλούμε τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Α) να αποφύγουν την εναπόθεση απορριμμάτων στους πράσινους κάδους για το ακόλουθο 4ήμερο

Β) να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα και μπάζα στους σωρούς απορριμμάτων, καθότι δυσχεραίνουν την αποκομιδή

Γ) να εναποθέτουν κανονικά τα ανακυκλώσιμα στους μπλε κάδους στην ΔΕ Κερκυραίων και στο κεντρικό οδικό δίκτυο των Δ.Ε. Αχιλλείων, Παρελίων, Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων και Θιναλίων, καθότι υπάρχουν διαθέσιμα απορριμματοφόρα», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Δ/ΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ».


Πηγή