KΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ Ε.Α.Π με τον Γιάννη Ιωαννίδη

Με τιμώμενο πρόσωπο τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος παρότρυνε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, καθώς όπως είπε αποτελεί ανάχωμα στα σημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας και παρουσία πλήθους αθλητών, γονέων και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΠ στο κατάμεστο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου.

Η κοπή της πίτας συνδυάστηκε με τον εορτασμό των 90 και πλέον χρόνων από την ίδρυση της ΕΑΠ, η οποία και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σωματεία της Πάτρας με μακρά και πλούσια διαδρομή στον αθλητισμό.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση χορών από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, με το χορευτικό τμήμα να καταχειροκροτείται από τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια ο π. Χαράλαμπος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και ευλόγησε τη βασιλόπιτα.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΑΠ έκοψε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας, ενώ εκ μέρους της Διοίκησης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Θεόδωρος Κονδύλης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η ΕΑΠ, πιο δυνατή σήμερα από ποτέ βρίσκεται στο επίκεντρο του αθλητισμού.

Οι ευθύνες μεγάλες, όπως και οι θυσίες που απαιτούνται, γιατί μπορεί η ΕΑΠ να είναι ένα αθλητικό σωματείο, αποτελεί όμως αναπόσπαστο κομμάτι της πατραϊκής κοινωνίας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους όλα τα αθλητικά μας τμήματα, τα οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η Ε.Α.Π. έχει εισέλθει πλέον σε μια νέα εποχή με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, γιατί στην Ε.Α.Π. πρωτίστως είμαστε όλοι μία οικογένεια… συναισθανόμενοι πλήρως το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι στο ιστορικό μας σωματείο. Την ευθύνη απέναντι στο μέλλον και στα εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών μας».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η βράβευση αθλητών, ανθρώπων και φορέων που διαχρονικά έχουν αναδείξει και στηρίξει την ΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν:

-οι αθλητές του ομαδικού τμήματος του σκάκι, οι οποίοι συμμετειχαν με εξαιρετική επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, καταλαμβάνοντας την 8η θέση: Νάσος Τρίγκας, Νικόλαος Σκανδάμης, Κωνσταντίνος Κούτρας, Μάριο Τσέμερι, Χρήστος Μαστρογιαννόπουλος, Γιώργος- Φίλιππος Παπαδόπουλος, Μαρίνα Γκολφινοπούλου, Άννα Μαρία Τζωρτζίδη, Αριστοτέλης Αλυσανδράτος, Κωνσταντίνα Τζακώστα, Πανορμίτης Χριστοδούλου και Γεωργία Χριστοδούλου.

-ο Χάρης και Κώστας Σιέμπος, προπονητές στο σκάκι οι οποίοι και αποτελούν την «ψυχή» του τμήματος

-ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Πάτρας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΕΑΠ για τη διασφάλιση της ασφάλειας μικρών και μεγάλων αθλητών σε προπονήσεις και αγώνες

-οι αθλητές του σκάκι Πανορμίτης Χριστοδούλου και τ Γεωργία Χριστοδούλου οι οποίοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία και κατέλαβαν υψηλές θέσεις στην τελική κατάταξη

-οι πρωταθλητές πυγμαχίας της ΕΑΠ Χριστόδουλος Λουκαΐδης, Βασίλης Παπαδόπουλος και Μάριος Παπαδόπουλος

-ο αθλητής Λευτέρης Μητσιμπόνας που αγωνίστηκε στην ΕΑΠ για πέντε χρόνια και πλέον παίζει με τη φανέλα της Κύμης στην Α1 κατηγορία

-ο παλαίμαχος αθλητής της ΕΑΠ, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κώστας Καρπέτας,

-και φυσικά, ο άνθρωπος που άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερο σθένος και πάθος, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Να σημειωθεί, πως χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, οι βουλευτές, Α. Ριζούλης, Α. Κατσανιώτης και Ν. Νικολόπουλος και ως υποψήφιος Δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, Κ. Καρπέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υποψήφιος Δήμαρχος, Γρ. Αλεξόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων, αντιδήμαρχος, Α. Αθανασόπουλος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων, Ν. Παπαδημάτος και Σπ. Πολίτης, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠΑ, Κ. Καλογερόπουλος.


Πηγή