Κρήτη: Αγωνία για τον κτηνοτρόφο που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ώρες αγωνίες περνούν οι συγγενείς και οι συντοπίτες του 61χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο σήμερα το πρωί, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του, έναν αγροτικό δρόμο, στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου, στην Κρήτη.

Το αγροτικό όχημα του κτηνοτρόφου εντοπίστηκε λίγο μετά τις 14:00, σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, ο ίδιος όμως όχι. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν άνδρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες από τον σταθμό των Βρυσών καθώς και άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι «χτενίζουν» την περιοχή, προκειμένου να βρουν τα ίχνη του αγνοούμενου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, έδωσε εντολή να αναχωρήσει από το Ηράκλειο το καταδυτικό όχημα της 3ης ΕΜΑΚ με δύτες, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» το τελευταίο 24ωρο. Το νησί πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο και να υπερχειλίσουν χείμαρροι.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης διατύπωσε αίτημα βοήθειας και συνδρομής προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αποτέλεσμα ειδικό κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου, όπως και ο ίδιος ο υπουργός, Χρήστο Σπίρτζης, να μεταβαίνουν αυτή την ώρα στην Κρήτη με ελικόπτερο Super Puma.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο νησί μεταβαίνουν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο υποστράτηγος της ΕΜΑΚ Γιάννης Πετρούτσος και 9μελές κλιμάκιο.


Πηγή