«Λουκέτα» με… ονοματεπώνυμο στην Πάτρα! Ο «ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τις τελευταίες εβδομάδες η Πάτρα ζει και πάλι… στον αστερισμό των λουκέτων! Καταστήματα, που κάποτε έκαναν μεγάλους τζίρους έχουν πέσει θύματα της περιορισμένης κατανάλωσης! Και μπορεί ορισμένοι να μιλούν αισιόδοξα για το 2019 και τους μήνες που έρχονται, ωστόσο το γεγονός είναι ένα: Το μπαράζ από τα καταστήματα που κλείνουν στο κέντρο της Πάτρας συνεχίζεται. Φαίνεται στην οδό Γούναρη (με πάνω από 65 ξενοίκιαστα καταστήματα) αλλά και σε πιο κεντρικά σημεία (κοντά στην Πλατεία Γεωργίου).

Μαγαζιά πάσης φύσεως που έχουν να κάνουν με το εμπόριο, με την εστίαση και διαφόρων ειδών υπηρεσιών τα οποία δεν αντέχουν και δεν μπορούν να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους μπροστά σε αυτή την φορολογική λαίλαπα που εξακολουθεί να διέπει την επιχειρηματικότητα και τη σχέση της αγοράς με το κράτος.

Πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι έκλεισε το κατάστημα καταστημάτων «Folli Follie» στην Πάτρα. Τη σκυτάλη όμως αυτού πήρε ένα ακόμα κατάστημα που ασχολείται με το ίδιο είδος. Το «Li La Lo», ένα κατάστημα μιας ακόμα γνωστής αλυσίδας κοσμημάτων που δραστηριοποιούταν στο κέντρο της Πάτρας, προχώρησε σε λουκέτο και θα συνεχίσει την λειτουργία του στην Αθήνα.

Στην οδό Γούναρη, πριν από μερικές μέρες, έκλεισε το Κέντρο Τύπου στο οποίο μπορούσε να βρει κανείς περιοδικά και εφημερίδες, από τον εγχώριο, αλλά και τον ξένο Τύπο. Και φυσικά σε αυτό το μπαράζ των λουκέτων αρχές του έτους δεν θα μπορούσε να λείπει και μία ακόμα καφετέρια.

Μία καφετέρια που λειτουργούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Τριών Ναυάρχων και που ασφαλώς και δεν άντεξε την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά. Αν το ψάξουμε λίγο ακόμα και κάνουμε μία βόλτα στο κέντρο της Πάτρας θα δούμε και άλλες επιχειρήσεις που ενώ νομίζαμε ότι είναι ανοικτές ξαφνικά έκλεισαν.

Επιχειρήσεις που έχουν πίσω τους εργαζόμενους και πίσω από αυτούς υπάρχουν οικογένειες με παιδιά.


Πηγή