Μ. Κάρρας: «Να σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση για το εργοστάσιο απορριμμάτων – Δεν γίνεται μεταφορά!» […]

Δήμος Κέρκυρας Μ. Κάρρας: «Να σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση για το εργοστάσιο απορριμμάτων – Δεν γίνεται μεταφορά!». (Βίντεο)

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς όπως φαίνεται και αυτή την χρονιά παραμένει το Νο1 πρόβλημα αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική λύση.

Η Δημοτική Αρχή μπροστά στο αδιέξοδο έστω και τώρα προχωρά σε διαδικασίες για το Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τη στιγμή που φορείς επισκέπτονται το εργοστάσιο των Ιωαννίνων που ήδη λειτουργεί.

Ωστόσο, με αφορμή την λειτουργία του εργοστασίου στην Ήπειρο επανέρχεται το ερώτημα, πού θα βρισκόμασταν τώρα αν το 2014 δεν είχε σταματήσει η διαδικασία μέσω ΣΔΙΤ;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο πρώην Δήμαρχος Φαιάκων Μιχάλης Κάρρας και πρώην Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ».

Ο κ. Κάρρας τόνισε ότι αν τότε δεν είχε σταματήσει, τώρα το εργοστάσιο θα λειτουργούσε και σίγουρα δεν θα υπήρχαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα με Τεμπλόνι και Λευκίμμη. Πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται να λέγεται από κάποιους ότι δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση από κάποιους. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων ήταν κάθετα αντίθετος, καθώς όπως είπε δεν γίνεται λόγω ΠΕΣΔΑ.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Κάρρα.


Πηγή