Μαθητές από 4 διαφορετικές χώρες συζήτησαν για το περιβάλλον στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Πάτρα – Φ […]

Ρόλο περιφερειακών συμβούλων «ανέλαβαν» το πρωί της Παρασκευής μαθήτριες και μαθητές από την Ιταλία, την Ρουμανία, την Τουρκία και την Σλοβενία που επισκέφθηκαν την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα, φιλοξενούμενοι από το 45ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +KA229 με τίτλο «The spirit of responsibility for the environment» (Το πνεύμα της ευθύνης για το περιβάλλον).

Οι μαθητές, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, τις προηγούμενες ημέρες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη της Πάτρας και να επισκεφθούν, επίσης, την Αρχαία Ολυμπία και τα Καλάβρυτα.

Το πρωί της Παρασκευής τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου ενημερώθηκαν για την Ευρωπαϊκή Πολιτική για το Περιβάλλον και τις Κλιματικές Αλλαγές.

Στη συνέχεια, ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέλαβαν διαδραστικό ρόλο και συνεδρίασαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί ως μελλοντικοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν, διατύπωσαν προτάσεις και αποφάσισαν με συλλογικές διαδικασίες για τις «πράσινες λύσεις» που θα πρέπει να υιοθετηθούν, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Την αποστολή των μαθητών υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία