ΜΟΔ Ηλείας: Ένοχος ένας 27χρονος για τη μοιραία συμπλοκή στον Λαγανά

Ένοχος για το αδίκημα της θανατηφόρας μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Ηλείας ένας 27χρονος Βρετανός, ο οποίος ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια στη Ζάκυνθο.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή τετραετούς φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και παράλληλα μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο 27χρονος Βρετανός σεφ είχε λεκτική παρεξήγηση με έναν 34χρονο Έλληνα μέσα σε μπαρ στον Λαγανά τον Απρίλιο του 2016, η οποία οδήγησε . Από τη συμπλοκή ο 34χρονος Έλληνας έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι με συνέπεια να υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι και λίγο διάστημα αργότερα να υποκύψει στα τραύματά του.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί άμυνας, λέγοντας ότι δεν υπήρχε καν η βούληση άμυνας από τον κατηγορούμενο όπως προέκυψε στην απολογία του. Επίσης, δεν αναγνώρισε δόλο και σκοπούμενη βλάβη στον κατηγορούμενο, καθότι σύμφωνα με τη δικογραφία αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της θανατηφόρας μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της προγενέστερης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, λόγω της οποία παρασύρθηκε από οργή ή θλίψη.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Ζακύνθου, κ. Παναγιώτης Κεφαλληνός και συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου ο δικηγόρος Αμαλιάδας, κ. Αντώνης Πατρινός.


Πηγή