Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Μεγαλύτερη η υποκρισία της ΝΔ για τις συντάξεις

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΔ και του βουλευτή της για τις συντάξεις. Πρώτος υπογράφων της ερώτησης προς την Υπουργό ο κ.Βρούτσης , ενώ το πλήρες όνομα – όταν υπογράφει συνταξιοδοτικά θέματα- θα έπρεπε να είναι Βρούτσης-Κουτρουμάνης.

Ως κακόγουστο αστείο ακούγεται να εγκαλείται η κυβέρνηση από τη ΝΔ για τις συντάξεις .
Νωπές οι μνήμες από τη σύγχυση και την επιθυμία της ΝΔ να μειωθούν.
Αξέχαστη και η μομφή προς τους θεσμούς γιατί δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα και επιτρέπουν στους συνταξιούχους , μια πιο αξιοπρεπή ζωή .

Αν ανατρέξουμε στην ειδησεογραφία επί των ημερών της ΝΔ βλέπουμε ότι έρχεται σε άλλη μία αντιπαράθεση με τα πεπραγμένα της :

«Τετάρτη, 07-Νοε-2012
…τη δραματική καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, περιέγραψε, με έγγραφό του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης . .. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες του 2012…Σήμερα εκδίδονται 800 αποφάσεις εφάπαξ βοηθήματος κατά μήνα…
Ειδικά για το Δημόσιο, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι από το 2010 και μετά έχει αυξηθεί η καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης,»

Για την αποκατάσταση της αλήθειας να παραθέσουμε τα παρακάτω:

-Σύμφωνα με το υπουργείου Εργασίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονταν σε 160.551.

-Έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα 430.000 κύριες συντάξεις, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε εκκρεμείς (δηλαδή απλήρωτες) 386.000 συντάξεις, εκ των οποίων οι κύριες συντάξεις έφθαναν τις 165.000.
– Καταβλήθηκαν ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές και από προηγούμενα έτη .

Ας μην ξεχάσουμε ότι ενδεικτικό της ουσιαστικής διαφοράς όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι ότι η ΝΔ κατάρτισε το πρόγραμμα της βασιζόμενη στις περικοπές που η ίδια μεθόδευσε , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε απέναντι σε αντιλαϊκές λογικές και πολιτικές και κατάργησε τις περικοπές.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε σε ένδειξη μάλλον αβροφροσύνης και πολιτικού ρεαλισμού , είναι ότι στα ερωτήματα που περιέχονται στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, μη εξαιρουμένου και του κ.Θ.Καββαδά, ζητούν να πληροφορηθούν τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, τους λόγους των καθυστερήσεων όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά από το 2012, και τις πιθανές επιπτώσεις των όποιων καθυστερήσεων στη συνολική εκκαθάριση αυτών.
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση στη Βουλή.

7 /2 /2019
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Πηγή