ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Στην Εκκλησία το πρώτο κομμάτι της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δημήτρη Βίτσα

Ο κ. Βίτσας,υπουργός της μεταναστευτικής πολιτικής παρέστη ως προσκεκλημένος σήμερα το πρωί,σε πολιτική εκδήλωση με κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας και αναμφίβολα εξέπληξε τα παριστάμενα στελέχη για την επιλογή του να αφιερώσει το πρώτο κομμάτι της πίτας στην Εκκλησία.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι πεποίθηση του υπουργού ή απόρροια του καλού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στην Εκκλησία και την Κυβέρνηση αναφορικά με το σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας,σύμφωνα με το οποίο «αναιρούνται οριστικά όλες οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε λόγω παρανόησης»,αλλά η πράξη του αυτή.σίγουρα εξέπληξε πολλά από τα στελέχη που παρέστησαν στη σημερινή εκδήλωση.

-Τι αναφέρει το σχέδιο;

Aπλά,για την καταγραφή να πούμε,ότι το σχέδιο προβλέπει την κατάρτιση νομοσχεδίου, το οποίο θα αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος θα κυρώνεται αυτούσιο το κείμενο της Συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας όπως τελικά θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου. Τα υπόλοιπα δύο μέρη θα περιέχουν εφαρμοστικές διατάξεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας ως προς τα δύο βασικά σκέλη της, τη μισθοδοσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ίδρυση και λειτουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

The post ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Στην Εκκλησία το πρώτο κομμάτι της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δημήτρη Βίτσα appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή