Νέο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς: Σύγχρονο, εντυπωσιακό και καινοτόμο (εικόνες)

Το inkefalonia.gr βρέθηκε στον επιβλητικό και άκρως εκμοντερνισμένο χώρο του νέου κτιρίου.

Την εικόνα του παλαιού απαρχαιωμένου μικρού κτιρίου με τους ελλιπείς χώρους check in, την περιορισμένων διαστάσεων αίθουσα αναμονής, τις σημαντικές φθορές που είχαν υποστεί οι εγκαταστάσεις από τους σεισμούς του 2014 καθώς και την έλλειψη καινοτόμων τεχνολογιών, έρχεται να αντικαταστήσει πλέον επάξια η δημιουργία του νέου κτιρίου βιοκλιματικού σχεδιασμού. Να προσθέσουμε εδώ τη σημαντικότητα του έργου της ανακατασκευής του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης που πραγματοποιήθηκε σε όλο το μήκος του και επιτυγχάνει την εξυπηρέτηση περισσότερων αεροσκαφών και πολλαπλών πτήσεων ταυτόχρονα.

Το παλιό κτίριο του αεροδρομίου βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας, με τις διαδικασίες ανακατασκευής του να βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον κ Γρηγόρη Κωστίδη (airport duty manager) του αεροδρομίου, πριν την ολική κατεδάφιση του κτιρίου, θα πραγματοποιηθούν από ειδικά συνεργεία εκτιμήσεις των ήδη υπαρχόντων υλικών με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους όπου αυτό είναι εφικτό.
Όσον αφορά την αίθουσα των αφίξεων, προσωρινά στεγάζεται σε ένα προκατασκευασμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το παλιό στη δεξιά πλευρά του. Αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο έναν κυλιόμενο διάδρομο αποσκευών, ενώ προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου και τη μεταφορά των αφίξεων εντός του νέου κτιρίου, οι κυλιόμενοι διάδρομοι των αποσκευών να αριθμούνται σε δύο. Εντός του χώρου, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο, βρίσκονται ακόμη εγκατεστημένες και οι συνεργαζόμενες εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Την εκμετάλλευση του προκατασκευασμένου κτιρίου, όταν αυτό θα μείνει κενό λόγω της μεταφοράς των αφίξεων στο τελικό τους κτίριο, έχουν ήδη αρχίσει να σκέπτονται οι υπεύθυνοι της εταιρείας και να κατευθύνουν τη χρήση της κυρίως σε εμπορικούς σκοπούς.

Μπαίνοντας λοιπόν στην αίθουσα του νέου κτιρίου του αεροδρομίου που δόθηκε σε λειτουργία την Τετάρτη 20/02 και λειτουργεί ως χώρος αναχωρήσεων, παρατηρούμε κατά μήκος της δώδεκα πλέον θέσεις check in (από επτά που ήταν πριν), μεγάλες και ευδιάκριτες οθόνες στο μπροστινό μέρος της εισόδου, οι οποίες ενημερώνουν το κοινό για τις αφίξεις των πτήσεων, τοποθετημένα ήδη τα ΑΤΜ τραπεζών για την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών, το καφέ-μπαρ(το οποίο προσωρινά βρίσκεται πλησίον της εισόδου και σε λίγες μέρες θα εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος είναι ακόμη υπό κατασκευή εντός του κτιρίου) καθώς και τη συνολική εικόνα από το εσωτερικό του κτιρίου να αποπνέει αέρα υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Στα θετικά αξίζει να σημειώσουμε την ύπαρξη χώρου περιποίησης βρεφών καθώς και τουαλετών ΑΜΕΑ.

Αξίζει να αναφερθούμε και στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, η οποία ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά κατόπιν της συνομιλίας μας με τον κ Κωστίδη, πληροφορηθήκαμε ότι θα αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κίνησης όλων των οχημάτων ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής περιόδου που η κίνηση αυξάνεται σημαντικά.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον airport duty manager του αεροδρομίου Γρηγόρη Κωστίδη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και τις πληροφορίες που μας έδωσε.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025DSC 0025


Πηγή