O Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος για την αγροτική πολιτική του Δήμου Πατρέων

O Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος για την αγροτική πολιτική του Δήμου Πατρέων αναφέρει σε δήλωση του:

"Είμαστε οι μόνοι δυστυχώς, που έχουμε πλήρες και αναλυτικό Πρόγραμμα. Σας παρουσιάζουμε πτυχές της Αγροτικής μας Πολιτικής ως αυριανή, με την έγκριση σας Δημοτική Αρχή.

Με βάση το Πρόγραμμα μας δεσμευόμαστε ότι τα Κοινοτικά Συμβούλια θα έχουν πλήρη οικονομική στήριξη, για αυτάρκη λήψη αποφάσεων και δράσεις στα πλαίσια των εδαφικών ορίων τους. (Ισότιμη Δημοτική Πολυκεντρική Δημοκρατία).

Ιδρύουμε το πρώτο στην Ελλάδα Αγροτικό Επιμελητήριο με έλεγχο ποιότητας, συντήρησης τροφίμων και εξαγωγική δραστηριότητα. Στην Ευρώπη έχουν ήδη κάνει άλματα σε αυτόν τον τομέα. Δεσμευόμαστε να αποσπάσουμε επαρκή κονδύλια για την καταπολέμηση του δάκου.

Διασφαλίζουμε την διάσωση της τοπικής ποικιλίας κρυσταλλιού.

Αξιοποιούμε εκτάσεις στο Παναχαϊκό για καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Ο φαρμακευτικός συνεταιρισμός έχει πρώτος τον λόγο.

Βοηθάμε στην ανασυγκρότηση του μελισσοκομικού συνεταιρισμού και παραχωρούμε έκταση φυλασσόμενη για τις κυψέλες τους. Βοηθάμε στο να αποκτήσουν κοινή επιχείρηση συσκευασίας και προώθησης των προϊόντων τους με την ατομική φίρμα τους καθενός.

Δεσμευόμαστε για τον καθαρισμό και την συντήρηση των κεντρικών αυλακιών και δικτύων ποτίσματος, καθώς σήμερα γίνεται με εθελοντική εργασία.

Βοηθάμε τους κτηνοτρόφους με κοπάδια ελευθέρας βοσκής με υποδομές, αερολιπάνσεις, ποτίστρες κλπ

Καθορίζουμε καλλιεργητικές ζώνες και υποστηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα.

Φροντίζουμε τα περιαστικά δάση και τα προφυλάσσουμε από κινδύνους. Τα καθιστούμε επισκέψιμα με δρόμους ανάσχεσης πυρκαγιάς.

Συνεργαζόμαστε με τους αλιείς παράκτιους και μη και διασφαλίζουμε την επάρκεια της ιχθυοπαραγωγής στον πατραϊκό."


Πηγή