Ο Χ Ι  στο «Υδρογόνο»….Φρένο έβαλε η Περιφέρεια στην δημιουργία μονάδας υδρογόνου στην Κάτω Βασιλική

Ο Χ Ι στο «Υδρογόνο»

Φρένο έβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στη δημιουργία μονάδας υδρογόνου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Τ.Κ. Κάτω Βασιλικής του Δήμου Χάλκειας.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος κ΄ φυσικών πόρων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ για την απόρριψη της μονάδας που μήνες έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι:

Γιάννης Σπυρόπουλος-δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Βαλμάς-Πρόεδρος Τ.Κ. Κάτω Βασιλικής, Νίκος Καλαβρουζιώτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Καλαβρούζας και Αρχιμ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος-υπεύθυνος κατασκηνώσεων Κωστέικων. Τον επενδυτή εκπροσώπησε ο μελετητής του έργου.

Τα επιχειρήματα που κατεδείκνυαν την ασυμβατότητα του έργου με τις τωρινές και μελλοντικές χρήσεις της περιοχής υπερίσχυσαν και η Επιτροπή κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στην απόρριψη της κατασκευής του έργου.

Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζει μάλλον την οριστική απόρριψη του έργου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι αρμόδια για την αδειοδότησή του.

The post Ο Χ Ι στο «Υδρογόνο»….Φρένο έβαλε η Περιφέρεια στην δημιουργία μονάδας υδρογόνου στην Κάτω Βασιλική appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή