Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κέρκυρας: «Όχι στη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας πριν δοθεί λύση για τα σκουπίδια […]

Δήμος Κέρκυρας Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κέρκυρας: «Όχι στη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας πριν δοθεί λύση για τα σκουπίδια».

Επιστολή όπου ζητά να μην γίνει η διάσπαση του δήμου απέστειλε και η Ομοσπονδία Τουριστικών καταλυμάτων.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Την στιγμή που είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε στην Κέρκυρα ένα ακόμα καλοκαίρι, όπως το περσινό, με τους χιλιάδες τόνους των απορριμμάτων να κατακλύσουν το νησί από την μία άκρη στην άλλη και να αποτελεί αυτό το γεγονός, αιτία δυσφήμισης ενός εκ των πιο προβεβλημένων τουριστικών προορισμών της χώρας, ο οποίος απειλείται πλέον με υποβάθμιση, γίνεται προσπάθεια να μας επιβληθεί η διάσπαση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για το νησί μας.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Προσφεύγουμε σε Εσάς και σας ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή να παρέμβετε και να νουθετήσετε όσους, εντελώς αδικαιολόγητα την παρούσα στιγμή, εντελώς ατεκμηρίωτα και τελείως βεβιασμένα, ασχολούνται με την διάσπαση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, αντί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί μας και είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Η διάσπαση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις και σίγουρα μπορεί να περιμένει. Η προβληματική διαχείριση των απορριμμάτων όμως δεν μπορεί να περιμένει. Όχι μόνο για τον τουρισμό μας και την οικονομία μας, αφού θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Κέρκυρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες και να Σας επισημάνω ότι ευτυχώς έχουμε αρκετούς επαναληπτικούς τουρίστες, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί μια ωρολογιακή οικολογική βόμβα για την τόπο μας και για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αυτή την κρίσιμη στιγμή ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε να δώσετε λύση και να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους. Μόνο ΕΣΕΙΣ αυτή την κρίσιμη ώρα και στιγμή για την Κέρκυρα, την οποία έχετε αποδείξει ότι υπεραγαπάτε με τις συχνές επισκέψεις σας, μπορείτε να παρέμβετε και όσον αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και όσον αφορά την αναστολή της διαδικασίας διάσπασης τους Δήμου».


Πηγή