«Οραματίζομαι μια Κέρκυρα που να παράγει πολιτισμό», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Πολιτισμός «Οραματίζομαι μια Κέρκυρα που να παράγει πολιτισμό», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Ο πολιτισμός είναι η έκφραση της αισθητικής, της ποιότητας ,της διανόησης του τρόπου ζωής και των αξιών ενός τόπου.

Ζούμε σένα νησί με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης. Έχουμε κληρονομήσει έναν ιδιαίτερο πολιτισμό διαμορφωμένο από ιδιάζουσες ιστορικές συνθήκες που μας διαφοροποιούν αισθητά απ΄την υπόλοιπη Ελλάδα.
Είμαστε προνομιούχοι λόγω του φυσικού πλούτου, είμαστε ο πλησιέστερος Ελληνικός Τουριστικός Προορισμός στην Ευρώπη.
Τα έχουμε όλα!

Πάνω απ’ όλα είμαστε Κερκυραίοι, άνθρωποι με ευγένεια ψυχής, με φαντασία σκέψης, με μουσικότητα και λεπτούς τρόπους.

Για όλα αυτά είναι αδιανόητο να συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα, να αρκούμαστε στο κατώτερο και να επιδεικνύουμε μια πολιτιστική ταυτότητα που μας αδικεί.

Η Κέρκυρα δικαιούται να είναι πρωτοπόρος στον πολιτισμό. Το δυναμικό του νησιού μας στο χώρο της μουσικής πρέπει να εξορθολογιστεί. Οραματίζομαι μια Κέρκυρα που να παράγει και να εξάγει πολιτισμό. Μια Κέρκυρα που να αναδεικνύει υπερήφανα την ιδιαιτερότητα της και την αισθητική της. Μια Κέρκυρα φυτώριο των καλύτερων μουσικών του κόσμου.
Με μια Μουσική Ακαδημία, πρότυπο και με σχολές διεθνούς φήμης και αναγνώρισης.

Ονειρεύομαι να δω την Συμφωνική Ορχήστρα Κέρκυρας, να συγκαταλέγεται στις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Και το φεστιβάλ Κέρκυρας να γίνεται πόλος έλξης ειδημόνων της μουσικής.

Ονειρεύομαι έναν πολιτισμό που να μη στοχεύει στην ανάπτυξη της επιστήμης της μηχανής, αλλά στην ανάπτυξη του ανθρώπου. Έναν πολιτισμό προϊόν ζωής, που να αντικαταστήσει το φόβο με τη γνώση. Έναν πολιτισμό που να αποτελεί τη σωτήρια πρόταση για το αύριο!

Ο πολιτισμός είναι οι ρίζες μας! Αν ο άνθρωπος ξεριζωθεί απ΄τον πολιτισμό του, απ΄το πολιτισμικό του περιβάλλον, ξεριζώνεται απ΄τη ζωή. Γίνεται μια ανώνυμη, απρόσωπη ύπαρξη, χαμένη ανάμεσα σ’ένα πλήθος εξίσου ανώνυμων και απρόσωπων ανθρώπων, στη διάθεση ανθρώπων που δε γνωρίζει, γεγονότων που δεν ελέγχει, αποφάσεων στις οποίες δεν συμμετέχει.

Οραματίζομαι μια Κέρκυρα που να παράγει πολιτισμό! Μια Κέρκυρα που να φωτίζεται απ’τις επιδόσεις του χθες και να στοχάζεται δημιουργικά το αύριο, ενεργοποιώντας όλες τις δυνατότητες του σήμερα.

Μαριλένα Μάστορα Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας – Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ.


Πηγή