Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών

Ομεγαλύτερος εταίρος στη θεματικήαναπτυξιακήσύμπραξη του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών «ΟΛΥΜΠΙΑ» είναι και επίσημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο εκπρόσωπός της στην Ηλεία, Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, συμφώνησε στην πρόταση που του έθεσε ο φορέας.

Τον κ. Γεωργιόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο Διοικητήριο Πύργου ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών κ. Δημήτριος Κωνσταντίνου και μέλη του Δ.Σ., συζητώντας μαζί του το θέμα, έπειτα από την οριστικοποίηση συμμετοχής στη σύμπραξη άλλων έντεκα συνολικά φορέων. Ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο για την σταθερή υποστήριξη της προσπάθειας που εκφράστηκε τόσο με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών, όσο και με την στήριξη της πρότασης που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Ενημέρωσε επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τις δράσεις που έχει αναλάβει το Δ.Σ. και γενικότερα την εξέλιξη του εγχειρήματος. Ο κ. Κωνσταντίνου πρότεινε την συμμετοχή του εκάστοτε Περιφερειάρχη ή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο «think tank» του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αφού ανέφερε ότι παρακολουθεί το θέμα του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών από τότε που το παρουσίασε ο αείμνηστος ΝίκοςΚαρυώτης, εξέφρασε την ελπίδα αυτό να έχει επιτυχή εξέλιξη και προοπτική. Επεσήμανε την ανάγκη κατάρτισης ενός επίσημου και τεκμηριωμένου φακέλου, απαραίτητου «εργαλείου» για τη διεκδίκηση κονδυλίων, ενόψει μάλιστα και της υποβολής προτάσεων για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2026. Προς αυτή την κατεύθυνση, δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει από την πλευρά του όσο μπορεί, προτείνοντας και στο Δ.Σ. να ζητήσει την καθοδήγηση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

Με το «ναι» της Περιφέρειας, την τελική σύνθεση της θεματικής αναπτυξιακής σύμπραξης αποτελούν οι ακόλουθοι φορείς: Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών «ΟΛΥΜΠΙΑ», Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Επιμελητήριο Ηλείας, Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Β΄ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Σύλλογος Εμπόρων Αρχαίας Ολυμπίας, Σύλλογος Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, Αθλητικός Σύλλογος «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ» Αρχαίας Ολυμπίας, Αθλητική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλετών Ολυμπίας, και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την επωνυμία “Πολιτισμός και Ευημερία”.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βοηθός Περιφερειάρχη, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτριος Κωσταριάς, ενώ από το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών παραβρέθηκαν, εκτός του προέδρου, ο γ.γ. του Δ.Σ. Δημήτριος Δημητρόπουλος, ο ταμίας Νικόλαος Καρυώτηςκαι τα μέλη Ιωάννης Λιακόπουλος, και Χάρης Σπηλιόπουλος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών


Πηγή