Παρέμβαση Σαλτάρη στη συνεδρίαση για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων για θέματα π […]

Το θέμα της Μανωλάδας απασχόλησε χθες την Υποεπιτροπή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι Υπουργείων (Εξωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) και εκπρόσωποι οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην Μανωλάδα διαχρονικά αλλά και μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι καθώς και τα βήματα και οι δυσκολίες για τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Στην παρέμβασή της η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη τόνισε την αναγκαιότητα μιας κοινής, ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπουργεία προκειμένου να δρομολογηθούν βιώσιμες λύσεις στα ειδικά προβλήματα της περιοχής, όπως η στέγαση χιλιάδων εποχικών εργατών, αλλά και να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν οι πληγέντες από την πυρκαγιά με το προβλεπόμενο βοήθημα.


Πηγή