Πάτρα: Ενόχλησαν τα λόγια ομιλήτριας στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών

Αντιδράσεις προκάλεσαν σε μερίδα παρευρισκομένων τα όσα είπε η ομιλήτρια Γεωργία Μπιτάκου, στην εκδήλωση για τα 105 χρόνια της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους τα λόγια της ομιλήτριας είχαν έναν αλυτρωτικό χαρακτήρα, ενώ σε κάποια φάση του λόγου της μίλησε για προδοτική ελληνική Βουλή και ένα πολιτικό σύστημα που την ανέχεται.

Μάλιστα αναφέρθηκε τόσο στο Αλβανικό, όσο και στο Μακεδονικό θέμα, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για παράλληλα και παρεμφερή ζητήματα που έχουν κοινό παρανομαστή και αυτός δεν είναι άλλος από το πολιτιστικό σύστημα που δεν μπορεί να τα αναδείξει στην διεθνή κοινότητα και να διεκδικήσει τα όσα δικαιούται η χώρα.

Κατέληξε επίσης με την ευχή να έρθει η στιγμή που θα δούμε την χώρα μας ελεύθερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούγοντας την ομιλία της οι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους της Ένωσης Βορειοηπειρωτών του νομού Αχαΐας, αποχώρησαν από την εκδήλωση στην πλατεία της Βορείου Ηπείρου στην Πάτρα, ενοχλημένοι από τα λόγια της.


Πηγή