Πάτρα: Αισιοδοξία για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Η Πάτρα μπορεί να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες με τον τρόπο εκείνον που θα της δώσει το βεληνεκές που χρειάζεται να έχει ως πόλη, τόσο στην Μεσόγειο, όσο και στα Βαλκάνια και να γίνει επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, έχοντας τα ανάλογα οφέλη τουριστικά και οικονομικά.

Οι Παράκτιοι Αγώνες θα γίνουν στην Πάτρα στα τέλη του Αυγούστου και πλέον χρηματοδοτικά τουλάχιστον, μετά την καθυστέρηση που υπήρξε στο όλο θέμα, εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δικλείδων στους νόμους, η πόλη έχει όλες τις δυνατότητες για να προχωρήσει, απροσπέλαστη στην διοργάνωση τους.

Ήδη στην διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν μπει σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρήματα που φτάνουν τα 740.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι για την διοργάνωση των αγώνων και καλείται η πόλη μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής να το αξιοποιήσει προς μία τέτοια κατεύθυνση. Μέσα στις επόμενες ημέρες είναι να κατατεθούν στον ίδιο λογαριασμό, άλλα 2.000.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να μετατραπούν σε έργα, με την Πάτρα να ξεκινάει την προετοιμασία της, σε επίπεδο πλέον υποδομών. Από τον Ιούνιο και μετά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση, είναι να κατατεθούν στην πόλη και άλλα 2.000.000 ευρώ για την διοργάνωση των Παράκτιων Αγώνων.

Παράλληλα, με αυτά, υπάρχει και ένα ακόμα χρηματικό ποσό που είναι να διαθέσει το υπουργείο Τουρισμού για τους Παράκτιους Αγώνες και αφορά το accomondation, την φιλοξενία δηλαδή στην Πάτρα, όλων αυτών των αθλητικών αποστολών που αναμένεται να φτάσουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για την διοργάνωση. Ένα ποσό που σύμφωνα με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής φτάνει το 1.000.000 ευρώ.


Πηγή