Πάτρα: Η δημοτική μπάντα επανέρχεται προσωρινά με νέο σχήμα – Μπαίνει στο καρναβάλι

Έτοιμη είναι η δημοτική μπάντα του Δήμου Πατρέων και την Δευτέρα ο Πολιτιστικός Οργανισμός, σε συνεργασία με τον Καρναβαλικό Οργανισμό αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο οποίο θα συμμετέχει, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που θα γίνει.

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους μουσικούς και την απογοήτευση τους για την στελέχωση της με προσωρινές δίμηνες συμβάσεις, η ουσία είναι ότι η δημοτική μπάντα επαναλειτουργεί και πρόκειται να δώσει και πάλι το παρών στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και του δήμου, συνεχίζοντας έστω και έτσι την πλούσια παράδοση που έχει πίσω του ο πολιτιστικός φορέας αυτής της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην δημοτική μπάντα προσλήφθηκαν με την μορφή δίμηνης σύμβασης 15 μουσικοί. Ωστόσο, από την στιγμή που καθυστέρησαν οι διαδικασίες, ήδη έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα και έτσι οι συμβάσεις αυτές λήγουν στις 11 Μαρτίου με την λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού, γεγονός που δεν άρεσε και τόσο στους μουσικούς που θα πάρουν μέρος στη μπάντα.

Στον διαγωνισμό που έγινε συμμετείχαν 22 μουσικοί και ένας ακόμα μουσικός που είχε δηλώσει εκπρόθεσμα. "Η επιλογή έγινε από την επιτροπή με απόλυτα αντικειμενικά και υπηρεσιακά κριτήρια που καθορίζονται άλλωστε από τον νόμο" τονίζει πάνω σε αυτό ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος.

Όσο για το χρονικό διάστημα της σύμβασης τονίζει: "Η δημοτική μπάντα θα δώσει παρών στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Καταφέραμε και βρήκαμε έναν έξυπνο τρόπο, ξεπερνώντας νομικές δικλείδες και παράθυρα του νόμου για να λειτουργήσει και πάλι το μουσικό αυτό σχήμα, έστω και προσωρινά. Ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε με βάση τις δεδομένες συνθήκες".

Η νέα μορφή της μπάντας

Η νέα μορφή της δημοτικής μπάντας θα αποτελείται πλέον από τους 6 μόνιμους μουσικούς που ήδη υπήρχαν τους 15 προσωρινούς, τον μαέστρο της Χρήστο Δούκα, αλλά και μέλη της δημοτικής μπαντίνας που ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν θα μετακινούνται προκειμένου το μουσικό σχήμα να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες. Η μπάντα πρόκειται να πάρει μέρος σε 18 συνολικά εκδηλώσεις.Η δομή της θα είναι καθορισμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί σε περίπτωση που χρειαστεί να χωρίζεται σε δύο μέρη και να είναι ταυτόχρονα σε διαφορετικές εκδηλώσεις.

Πάντως, από την πλευρά τους οι μουσικοί που ήταν για χρόνια στην δημοτική μπάντα και που ήλπιζαν στη επαναπρόσληψη τους εξακολουθούν να πιστεύουν και να υποστηρίζουν ότι η μορφή του μουσικού σχήματος με τον τρόπο που θα λειτουργεί, έχει χάσει οριστικά την χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Όσο για το αν είναι ευχαριστημένοι από την όλη εξέλιξη; Λένε ότι η δέσμευση για τη μόνιμη πρόσληψη τους έγινε δίμηνη σύμβαση και η σύμβαση αυτή έφτασε να μειωθεί σε ένα διάστημα ενός μηνός…


Πηγή