Πάτρα: Mουσική συνάντηση Ηπειρών και Λευκαδίων

Τα «Tραγούδια της παρέας» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών συνταντώνται με τους Επτανήσιους Κανταδώρους «Santa Maura» του Συλλόγου εν Πάτραις Λευκαδίων σε μια βραδιά τοπικών μελωδιών, ρυθμών και τραγουδιού, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών «Το Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14/1ος όροφος) και ώρα 7.00 μ.μ..

Από τον Οκτώβρη του 2018 λειτουργεί μια νέα δομή στους κόλπους του Πανηπερωτικού Συλλόγου με τίτλο «Tα τραγούδια της Παρέας». Είναι ένα τμήμα όπου διδάσκονται, με υπευθύνους το Φάνη & τη Γιώτα Μάντζου, τραγούδια της τάβλας, χορευτικά, σκωπτικά κ.α. με ή χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, και τα οποία μπορεί κανείς να τραγουδήσει σε μια χαρά, σε μια λύπη, σε ένα γλέντι, σε ένα πανηγύρι, σε διάφορα έθιμα.

Συνοδοιπόροι στο μουσικό αυτό ταξίδι οι ευρυματικοί και πάντα ζωντανοί Κανταδόροι της “Santa Maura”, του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», με μαέστρο τη Δήμητρα Αψόμωτου και καντάδες που θα μας μιλήσουν για την ομορφιά, την αγάπη, τον έρωτα και τη ζωή.

Στην συνύπαρξη των δύο αυτών σχημάτων θα περισσεύουν οι τοπικοί μεζέδες από τα εν λόγω σχήματα. Φυσικά, καλοδεχούμενα και τα φιλέματα όσων θα τους επισκεφθούν.

Στην ξεχωριστή αυτή μουσική συνάντηση και μέσα σε ένα εορταστικό καρναβαλικό κλίμα συνεργασίας και γνωριμίας, προσκαλούν με χαρά τα μέλη των συλλογικοτήτων της Ομάδας της Γειτονιάς της Κίνησης Πρόταση να διασκεδάσουν μαζί τους.


Πηγή