Πάτρα: Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος για το παραλιακό μέτωπο

Τις δικές του προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο που αποδόθηκε στον Δήμο, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Συγκερκιμένα προτείνει: "Χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, αφού προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση νομιμοποίησης όλων των κτισμάτων του θαλασσίου μετώπου, που παρέλαβε ο Δήμος. Η βόρεια πλευρά του λιμενοβραχίονα να γίνει χώρος για ελλιμενισμό μεγάλων Γιότ με δομές τροφοδοσίας (νερού-ηλεκτρικού κλπ) και αναχώρησης της Ιόνιας Κρουαζιέρας (συνέντευξη μου τον Δεκέμβρη 2018).

Η νότια πλευρά να γίνει χώρος ναυταθλητισμού και κάθε τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη, εβδομαδιαίας Καρναβαλιάδας πλωτών αρμάτων (Δείτε Πρόγραμμα μου). Η υπάρχουσα μαρίνα μικρών σκαφών να ανασκαφεί και να εκσυγχρονιστεί. Γκρέμισμα του ερειπίου των λιμενικών υπηρεσιών και κατασκευή εκεί καλαίσθητου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στα χέρια του Δήμου και των σωματείων θαλασσίων σπόρ. Όχι ταυτόχρονα ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος.

Να διαχωριστούν οι δύο ζώνες. Να ξεκινούν από την κεντρική προβλήτα πλωτά λεωφορεία-Ταξί που θα κάνουν βόλτα στον Πατραϊκό και θα ξεναγούν στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Να δεχθούμε ιδιωτικές επενδύσεις, εντός του Δημοτικού σχεδιασμού, σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου. Ο συνδυασμός της παραθαλάσσιας αναψυχής με την οικονομική δραστηριότητα είναι απαραίτητος. Υπάρχουν ακτές με μεγάλα οικόπεδα προς στο Ρίο κατάλληλες, για εγκαταστάσεις επισκευής πλοιαρίων και φύλαξης μικρών σκαφών στην ξηρά. Το κολυμβητήριο του ΝΟΠ να σκεπαστεί, (υπάρχουν οι κολόνες υποστήριξης).

Ο ταρσανάς ξύλινων σκαφών δίπλα στον σύλλογο ΟΠΑΘΑ, είναι επισκέψιμος ιστορικός και λειτουργικός χώρος ιδιαίτερης σημασίας. Τα έργα διάσωσης των ακτών προς τον Μείλιχο απαιτούν ειδικούς βραχίονες συγκράτησης του κυματισμού και της μετακίνησης της άμμου του βυθού. Η κατασκευή κηποθεάτρου 3000 θέσεων στην πλάζ θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον τομέα του πολιτισμού. Οι κατευθύνσεις αυτές, στα χέρια του συλλόγου αρχιτεκτόνων μπορεί να φέρουν άριστα αποτελέσματα".


Πηγή