Πάτρα: Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια οπαδικών διαφορών

Προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ. τα επεισόδια που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από οργανωμένους οπαδούς των μεγάλων συλλόγων της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν "άρωμα" ανοικτών λογαριασμών, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, μπορεί να υπάρξει συνέχεια, με την παραμικρή αφορμή.

Το τελευταίο επεισόδιο που έδειξε και την αγριότητα του όλου ζητήματος ήταν η επίθεση που έκαναν άγνωστοι στο στέκι του ΠΑΟΚ στην Πάτρα, σπάζοντας ένα αυτοκίνητο και πετώντας πέτρες.

Οι άγνωστοι που έκαναν την επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχαν στα χέρια τους ρόπαλα, ενώ το όλο συμβάν έγινε βράδυ, όμως υπήρχε κίνηση στην περιοχή, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο στέκι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. που διερευνά το θέμα η επίθεση έγινε από οπαδούς που ανήκουν σε διαφορετική ομάδα και που έχουν στο παρελθόν δημιουργήσει και άλλα προβλήματα, με διάφορα επεισόδια, ορισμένα εκ των οποίων δεν έχουν δει καν το φως της δημοσιότητας.

Κύκλοι της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα τα επεισόδια αυτά αποτελούν μία συνέχεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες στην Πάτρα, μεταξύ των οπαδών των κλαμπ των συλλόγων που υπάρχουν στην πόλη.

Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές τα περισσότερα από αυτά τα επεισόδια προκαλούνται και έχουν ως πηγή τους συγκεκριμένο κλαμπ που έχει άρρηκτες σχέσεις με κυκλώματα στην Αθήνα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά και με άλλους χώρους.

Μιλάμε για καταστάσεις που γνωρίζουν στην Αστυνομία, αλλά και γενικότερα στην οπαδική πιάτσα. Όπως και να έχει η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνες για την όλη υπόθεση, ενώ βρίσκεται σε επιφυλακή, ξέροντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει και συνέχεια.


Πηγή