Πάτρα: Στο εδώλιο επιχειρηματίας και πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας για απάτη και ζημία 500.000 ευρώ

Ένας επιχειρηματίας και ένας πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη σε βάρος του δημοσίου, σε μια υπόθεση που αφορά επένδυση του αναπτυξιακού νόμου του 2004 και δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δημόσιο (η κρατική Περιφέρεια, τότε) φέρεται να ζημιώθηκε για ποσό σχεδόν 500.000 ευρώ, αφού πλήρωσε στον επιχειρηματία την επιδότηση που δικαιούτο, όμως μετά από έναν χρόνο κλήθηκε να πληρώσει το ίδιο χρηματικό ποσό και στην τράπεζα, μέσω της οποίας ο επιχειρηματίας είχε λάβει ισόποση δανειοδότηση.

Σύμφωνα με όσα καλέιται να εξετάσει το δικαστήριο, η επιχείρηση είχε εκχωρήσει το δικαίωμα της επιδότησης της επένδυσης (50%) στην τράπεζα ενώ η επιταγή των 500.000 ευρώ εκδόθηκε και παραδόθηκε στον επιχειρηματία, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι πληρώθηκε δύο φορές, από την Περιφέρεια και από την Τράπεζα.

Η τράπεζα ζήτησε με επιστολή να μάθει ποια ήταν η τύχη της επιδότησης ενώ από την Περιφέρεια υπάρχει έγγραφό που προέκυψε μετά από άσκηση ελέγχου και σύμφωνα με αυτό ορθώς τα χρήματα δόθηκαν στον επιχειρηματία.


Πηγή