Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κόμπλα

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση του θανάτου του συμπολίτη Κωνσταντίνου Κόμπλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στα 91 του χρόνια. Είχε γεννηθεί στις 12-2-1928 και έζησε μία γεμάτη ζωή.

Ο εκλιπών που ζούσε στην Αθήνα όπου και απεβίωσε, ως βιοπαλαιστής κι ενώ ήταν μικρό ακόμα παιδί, έσωσε την πολυμελή οικογένειά του στο Ζαβλάνι Πατρών, από την πείνα στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής. Μεγαλούργησε ως γεωπόνος και επιστήμονας ερευνητής, υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης μεγάλης εταιρείας γεωργικών φαρμάκων, με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια πανεπιστημίων όλου του κόσμου.

Κατά την εκπόνηση του διδακτορικού του στην εντομολογία στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ- USA, γνώρισε τη βιβλιοθηκονόμο σύζυγό του και στάθηκε υποδειγματικά ως πατέρας του Νίκου και της Μάρθας και παππούς 5 εγγονών. Μετά την συνταξιοδότησή του, για πάνω από 20 χρόνια δούλεψε το κτήμα του ως αγρότης στα γεράματα κατά τα πρότυπα του Βολταίρου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άνθρωποι που τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν.

Η κηδεία του θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου, πάνω από τα Μποζαίτικα (Προάστιο) Πατρών, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 16:30 όπου και θα ταφεί.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία