Πάτρα: Το Περί Σκιών θα συμμετέχει στο βραδινό δρώμενο της Τσικνοπέμπτης

Στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων το Περί Σκιών του Χρήστου Πατρινού συμμετέχει δυναμικά την Τσικνοπέμπτη με το παραδοσιακό βραδινό δρώμενο «Ο Γάμος του Καραγκιόζη» όπου θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους την πόλης μας.

Στο δρώμενο θα ακουστούν οι παραδοσιακές φωνές των πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών από τον αγαπημένο μας καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό.
Το σημείο συνάντησης για την παρέα του Καραγκιόζη θα δοθεί στις 18.00 στην πλατεία Ταμπαχάνων. Προπομπός της παρέας θα είναι ο Χατζηαβάτης ο οποίος θα παροτρύνει τον κόσμο να συμμετάσχει στο δρώμενο αλλά και θα βρίσκεται σε διάλογο με τον Καραγκιόζη.

Στις 19.00 θα ξεκινήσει η κουστωδία του Καραγκιόζη και στη συμβολή των οδών Γερμανού και Βότσαρη θα συναντήσουν τον Μπαρμπα Γιώργο με την παρέα του και γίνεται ένα μικρό δρώμενο με βλάχικους χορούς. Νέα συνάντηση στη συμβολή των οδών Γερμανού και Αγίου Δημητρίου, αυτή τη φορά με τον Sir Νιόνιο (χορεύουν ζακυνθινούς χορούς).

Παράλληλα ανεβαίνει από τη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης η κουστωδία της Νύφης και η παρέα του Σταύρακα. Όλοι μαζί συναντώνται στη συμβολή των οδών Γερμανού και Αγ. Δημητρίου. Στο ύψος της Λόντου τους περιμένει ο Μανούσος με την παρέα του (ξεδιπλώνονται κρητικοί χοροί) και στο ύψος της Ηλείας τους περιμένει ο Πασάς με την συνοδεία του (χορεύουν τσιφτετέλια).

Συνεχίζουν όλοι μαζί και ενώνονται με τις Ορχήστρες Χάλκινων και στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου τελείται ο Γάμος του Καραγκιόζη. Μετά το γάμο θα ακολουθήσει γλέντι με τις ορχήστρες χάλκινων για τους συμμετέχοντες και για τον κόσμο.

Πάτρα: Το Περί Σκιών θα συμμετέχει στο βραδινό δρώμενο της Τσικνοπέμπτης


Πηγή