Πάτρα: Το WC έβγαζε… καπνούς – Πελάτισσα μετέτρεψε την τουαλέτα σε καπνιστήριο!

Έγινε και αυτό στην Πάτρα με φόντο τη νέα κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση με τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του, ζητώντας από τους καπνιστές όταν θέλουν να ανάψουν το τσιγάρο τους να βγαίνουν έξω.

Οι καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο και σε μεγάλο βαθμό τα έχουν καταφέρει, πετυχαίνοντας αυτό που θέλουν. Ωστόσο, τα παράπονα δεν λείπουν από τους καπνιστές, ορισμένοι εκ των οποίων εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους στους υπαλλήλους και στους καταστηματάρχες, βγαίνοντας έξω μουρμουρίζοντας και γκρινιάζοντας.

Σε κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας που εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο, πελάτισσα βρήκε τον τρόπο να καπνίσει μέσα στο μαγαζί, πηγαίνοντας στην τουαλέτα. Αρχικά, μάλιστα, έβγαλε τσιγάρο και πήγε να καπνίσει μέσα στο μαγαζί, αρνούμενη να πάει έξω, λέγοντας ότι θα κρυώσει.

Τελικά, πήγε στην τουαλέτα και βγαίνοντας από εκεί οι υπόλοιποι πελάτες, δεν άργησαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Η πελάτισσα είχε μετατρέψει την τουαλέτα σε καπνιστήριο, ενώ εκτός από τους καπνούς είχε αφήσει και το αποτσίγαρό της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέμα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην εστίαση, ενώ προ ημερών, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε παραλίγο να υπάρξουν και παραιτήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Ευτυχώς, όμως, επικράτησε ψυχραιμία.

Πάντως, οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες που στηρίζουν την εφαρμογή του νόμου, ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι το ζήτημα έχει επηρεάσει αρνητικά τη δουλειά τους, μειώνοντας τον τζίρο τους.


Πηγή