Πατρών-Πύργου: Πάνε προς Ιντρακατ το 2ο και 3ο τμήμα

Απορρίφθηκαν οι δύο προσφυγές που είχαν καταθέσει κατά σειρά η κυπριακή κατασκευαστική εταιρεία Cyfield και η «Θεμέλη», κατά του αποκλεισμού τους από τον διαγωνισμό για το τρίτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.

Οπως όλα δείχνουν η εργολαβία για το συγκεκριμένο τμήμα θα καταλήξει στην Ιντρακατ, μαζί με την εργολαβία του δεύτερου τμήματος.

Η Cyfield αποκλείστηκε με το αιτιολογικό ότι δεν είχε υποβάλει στο φάκελο των δικαιολογητικών το μετοχολόγιό της σε προσωποποιημένη μορφή. Η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν είναι υποχρεωτική η ονομαστικοποίηση (φυσικού προσώπου) για αλλοδαπές εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, όπως είναι η Cyfield. Επίσης, επικαλέστηκε αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ισχυριζόμενη ότι το σχετικό ζήτημα έχει κριθεί νομικά.

Στην περίπτωση της «Θεμέλης» αιτία του αποκλεισμού της ήταν η μη ανανέωση του εργοληπτικού πτυχίου της κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανανέωση του πτυχίου της εντός 44 ημερών πριν από την ημερομηνία τέλεσης του διαγωνισμού. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι με βάση τον κωδικοποιημένο νόμο, εάν υποβληθεί αίτηση ανανέωσης, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς έργων μέχρι να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι έξι από τις οκτώ συμβάσεις βρίσκονται σε αναμονή για να εισαχθούν στη Βουλή για έγκριση ενώ άλλη μία έχει οδηγηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Περισσότερα για την πορεία του έργο αναμένεται να πει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργανώνει στην Ολυμπία η «Πατρίδα».

Ετοιμάζουν προσφυγή για Κανακάρη

Την πρόθεσή τους να προσφύγουν κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την Κανακάρη δημοσιοποίησαν χθες οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι θα ασκήσουν νέα προσφυγή, εφαρμόζοντας το σχετικό δικαίωμα που τους δίνει ο νομοθέτης.

Επίσης, καλούν τις δημοτικές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου να τοποθετηθούν δημόσια «σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το κυκλοφοριακό της πόλης μας που θα επηρεάσει καταλυτικά την εύρυθμη λειτουργία της και την οικονομικής της εξέλιξη» και προσθέτουν ότι μετά «την επέμβαση στην διασταύρωση Γκότση και Κανακάρη για την εξομάλυνση των υψομετρικών διαφορών (σ.σ. πριν ενάμιση χρόνο), εδώ και λίγες ημέρες άρχισαν πάλι έργα στη συγκεκριμένη περιοχή για να εμποδιστεί το φαινόμενο της πλημμύρας και λάσπης από το παρακείμενο βουνό».

Με πληροφορίες από : Εφ.Πελοπόννησος


Πηγή