Πέτρος Κων. Σπίνος: «Έδειξαν» την ανάγκη μιας ακόμη προτεραιότητας

Τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε πάρα πολλές περιοχές και ειδικότερα στα ορεινά σημεία του Δήμου Πύργου, φανερώνουν την μεγάλη ανάγκη μιας αποτελεσματικής αντιμετώπισης ενός ζητήματος, που δυστυχώς επαναλαμβάνεται συχνά χωρίς ακόμη να βρίσκει την επίλυσή του.

Αυτό δήλωσε χθες, ο οδοντίατρος με τριετή ειδίκευση στην οδοντοφατνιακή χειρουργική, εμφυτευματολογία, ακτινολογία και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» κ. Πέτρος Κ. Σπίνος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το μέγεθος των ζημιών και οι περαιτέρω συνέπειές τους, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπι- σθούν μόνο από τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, ούτε από τα Μέσα που έχει στην διάθεσή του.

Η γνώμη του

Η συνδρομή της Πολιτείας σε αυτή την περίπτωση, κρίνεται απαραίτητη ανέφερε ο κ. Σπίνος επισημαίνοντας ακόμη, ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υποστηρίζεται ενεργά, ειδικά ως προς τις άμεσες ανάγκες, ενώ και η ίδια από την πλευρά της οφείλει να επιδιώκει την ένταξή της σε σχετικά προγράμματα για την ανασυγκρότηση, με στόχο τις πιστώσεις της Ευρώπης. Πέρα από αυτό όμως, η σημερινή κατάσταση σε πολλές κοινότητες που ήρθαν αντιμέτωπες με την κακοκαιρία, «δείχνει» από μόνη της την αναγκαιότητα ορεινές και ημιορεινές περιοχές, να αποτελούν προτεραιότητα για έναν μεγάλο γεωγραφικά Δήμο, και για έναν οργανωμένο τρόπο πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η ανάδειξη των θεμάτων τους. Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι προϋπόθεση για την προσπάθεια μιας ισόρροπης ανάπτυξης και πραγματικής μέριμνας για την καθημερινότητα των πολιτών όπου και αν αυτοί βρίσκονται…


Πηγή