Πρόστιμο 8.250 ευρώ στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο


Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο επέβαλε πρόστιμο 8.250,40 ευρώ στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας επειδή δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην πολυσύχναστη παραλία του Γιαννισκαρίου, την ώρα όμως που ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση για ναυαγοσωστική κάλυψη πέντε θέσεων στις παραλίες του Δήμου και μάλιστα με απευθείας ανάθεση.

Ο Σπύρος Μυλωνάς σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε “8.250,40 € πρόστιμο στο νοικοκυρεμένο δήμο! Πως χάθηκε μια παιδική χαρά!
Μετά από τα ~12.000 € του φωτοβολταϊκού που ακόμα ρωτάμε να μας πουν οι νοικοκυραίοι του δήμου που πήγαν, σήμερα ρωτάμε: Για ποιό λόγο σας επιβλήθηκε το πρόστιμο των 8.250,40 € από το Λιμεναρχείο Πατρών; Ποια ανικανότητα σας πληρώνει ο δημότης; Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσατε να εξοπλίσετε μια παιδική χαρά! Ένα ακόμη παράδειγμα ανικανότητας, αδυναμίας και κατασπατάλησης των χρημάτων του Δημότη!”.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΚΙΔΑ, με τον επικεφαλής της, Παναγιώτη Κουνάβη να επισημαίνει πως “η δημοτική αρχή πλήρωσε πρόστιμο 8.250,40 € στο Λιμεναρχείο.
Είναι αλήθεια ότι αφορά πρόστιμο επιβλήθηκε, διότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην πολυσύχναστη παραλία στο Γιαννισκάρι το καλοκαίρι και κατά τον έλεγχο που έγινε η θέση ήταν κενή;
Είναι αλήθεια ότι ο δήμος υπέγραψε συμβάσεις ύψους 24.000 € με απ ευθείας ανάθεση για ναυαγοσωστική κάλυψη 5 Θέσεων στις παραλίες του δήμου εκ ων οποίων μάλιστα οι δύο (Λακκόπετρα ,Καλόγρια ) καλύπτονται τα έξοδα τους από τα ξενοδοχεία της περιοχής άρα στην ουσία ο δήμος κατέβαλε χρήματα για 3 θέσεις αντί για 5 και δεν ήλεγξε ποτέ, αν η σύμβαση και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν, δεν τηρούνται;
Είναι αλήθεια ότι τα πρόστιμα θα φτάσουν τις 30.000€ , νοικοκυρόπαιδα;
Εάν σιωπήσετε πάλι όπως συνηθίζετε ,όχι δεν νοικοκυρεύετε τον δήμο, τον καταστρέφεται!
Όσο για τουρισμό και ανάπτυξη να μην ξεχάσετε να κάνετε ημερίδες!”


Πηγή