Σ’ εξέλιξη εργασίες για την βελτίωση του οδοστρώματος, την σήμανση και τον ηλεκτροφωτισμό στην εθνική οδό Πατρ […]

Στην άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, με παρεμβάσεις τόσο στο οδόστρωμα όσο και στον ηλεκτροφωτισμό και τη σήμανση, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μ’ εργασίες συντήρησης που βρίσκονται ήδη σ’ εξέλιξη. Έως ότου ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του δρόμου και ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος αντικαταστήσει το σημερινό πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο, η Περιφέρεια σταθερά παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατόν συνθήκες και να ενισχύεται στο μέτρο του δυνατού η οδική ασφάλεια.

Τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού ΠατρώνΠύργου συνοδεύονται, επίσης, από εκτεταμένους καθαρισμούς σε τάφρους, φρεάτια, αγωγούς κ.α. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Πρόκειται γιαμια εκτεταμένη παρέμβαση που έρχεται να βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμου και να βοηθήσει ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί ως επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς» ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι για την Περιφέρεια παραμένει μεγάλος στόχος η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

«Εκεί εστιάζουμε όλες μας τις διεκδικήσεις, όλες τις πιέσεις μας, ώστε να πάψουν η Δυτική Αχαΐα και Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να είναι αποκομμένες από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου δείχνουν ότι είναι πλέον ζήτημα μερικών εβδομάδων η έναρξη των εργασιών κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. «Εμείς παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλες τις διαδικασίες και φυσικά όπου είναι αναγκαίο παρεμβαίνουμε», σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας για την άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου προβλέπονται ακόμα εργασίες πρασίνου σ’ όλο το μήκος της οδού, διαγραμμίσεις στα τμήματα που θα εκτελεστούν οι ασφαλτικές εργασίες και επαναδιαγραμμίσεις, καθώς και αποκαταστάσεις σε υφιστάμενα στηθαία.

Με βάση την μέχρι σήμερα εξέλιξη των εργασιών και την εκτίμηση του αναδόχου, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει περατωθεί το 80% στις εργασίες καθαρισμού τάφρων, όπως επίσης το 50% των ασφαλτικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών της οδού, ενώ θα έχουν προχωρήσει και οι διαγραμμίσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Πηγή