Σ. Κροκίδης: «Πως η Κέρκυρα του πολιτισμού και του τουρισμού μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και σε αρένα συμπλοκώ […]

Κοινωνία Σ. Κροκίδης: «Πως η Κέρκυρα του πολιτισμού και του τουρισμού μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και σε αρένα συμπλοκών».

Στις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα των απορριμμάτων και στις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο Πρώην Δήμαρχος Παρελίων, Πολιτευτής Ν.Δ. Σπύρος Κροκίδης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό των πεπραγμένων όλων των επιπέδων εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, διαπιστώνουμε ότι:

1.Το νησί έχει μετατραπεί, από άκρου εις άκρον, σε απέραντη χωματερή με κατάφορη παραβίαση του ΠΕΣΔΑ.

2.Τον εμπαιγμό των κατοίκων της Λευκίμμης με το προεκλογικό σύνθημα «ούτε χαρτοπετσέτα στη Λευκίμμη», εν συνεχεία «όχι ΧΥΤΑ αλλά ΧΥΤΥ» και, τέλος, την προσωρινή εναπόθεση δεμάτων στον πρόσφατα αδειοδοτηθέντα «ΧΥΤΥ» αλλά υπό προϋποθέσεις.

3.Την διαίρεση των κατοίκων σε Λευκιμμιώτες και σε όλους του άλλους. Βέβαια η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται.

Στην Δημοκρατία επιβάλλεται να λειτουργούν οι θεσμοί και όταν δεν ανταποκρίνονται στο συνταγματικό τους προορισμό, δημιουργούνται ανεξέλεγκτες καταστάσεις από ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι αισθάνονται αδικημένοι και προσβεβλημένοι, με αποτέλεσμα ακραίες συμπεριφορές. Στην Κέρκυρα υπάρχει ένα ρητό << όταν δύο συνεχίζουν να μαλώνουν για πολύ καιρό, ποτέ δεν φταίει ο ένας».


Πηγή