Σ. Παντελιός: «Μα καλά δεν ασχολείται κανείς με τα Διαπόντια Nησιά;».

Κοινωνία Σ. Παντελιός: «Μα καλά δεν ασχολείται κανείς με τα Διαπόντια Nησιά;».

Στον αποκλεισμό των κατοίκων των Διαποντίων Νησιών εδώ και 8 μήνες αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επικεφαλής του συνδυασμού ”Ανοιχτός Δήμος”, Σπύρος Παντελιός.

Ο κ. Παντελιός τονίζει τα εξής: «Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την αγωνία των κατοίκων των διαποντίων νησιών, που ουσιαστικά είναι κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης, αφού για δέκα περίπου μήνες δεν έχει επιλυθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδη και Φ. Βάκη και των αντιδημάρχων.

Αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων να εξευρεθεί πλοίο στη γραμμή Κέρκυρας με τα ακριτικά διαπόντια νησιά, είναι ότι πλέον έχουν απομείνει λιγοστοί κάτοικοι στα νησιά μας, αφού επέλεξαν για λόγους ασφάλειας, περισσότεροι οι πιο ηλικιωμένοι να ξεχειμωνιάσουν στην Κέρκυρα.

Να θυμίσω ότι μιλάμε για τα ακριτικά διαπόντια νησιά, ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος των οποίων έχει αναβαθμισθεί τα τελευταία χρόνια λόγω ΑΟΖ και για τα ακριτικά διαπόντια νησιά που οι γείτονες Αλβανοί αμφισβητούν την Ελληνικότητα τους, σας παραπέμπω στις δηλώσεις το Σαλί Μπερίσα για τους Οθωνούς και του Ράμα για την αλλαγή συνόρων. Όσο αστείοι μπορεί να είναι και να φαίνονται αυτοί οι ισχυρισμοί, εν τούτοις έχουν «τοποθετηθεί» πια στην πολιτική διεθνή σκακιέρα. Και η Ελληνική πολιτεία έχει ξεχασμένα, διαχρονικά οφείλω να πω, τα ακριτικά διαπόντια νησιά. Και όχι μόνο η Ελληνική πολιτεία, αλλά και οι δικοί μας αυτοδιοικητικοί παράγοντες Περιφερειάρχης και Δήμαρχος και βεβαίως οι Βουλευτές. Να θυμίσω μόνο αυτό.

Ότι για 4 μήνες δεν έχουν στα νησιά τηλέφωνο, στο Μαθράκι και για πάνω από 4 μήνες έχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και δεν μπορούν να πάνε συνεργεία στα νησιά, γιατί δεν υπάρχει πλοίο!!! Ελλάδα στον 21ο αιώνα. Και κανείς μα κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ούτε καν οι υποψήφιοι για Δήμο και Περιφέρεια, δεν λένε ούτε μια κουβέντα για τα διαπόντια νησιά μας, τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν την αιχμή του δόρατος του αναπτυξιακού μοντέλου της Κέρκυρας.

Ο «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» έχει προτάσεις για την αναβάθμιση του ρόλου των διαποντίων νησιών τις οποίες θα καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε όμως οφείλει η πολιτεία και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν, όχι μόνο προσωρινή, αλλά μόνιμη λύση με την δρομολόγηση πλοίου».


Πηγή