Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες – Κατάληψη της εφορίας στις Σέρρες

Σε ολιγόωρη κατάληψη της εφορίας στις Σέρρες, πρόκειται να προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες της περιοχής, που θα φτάσουν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Στη συνέχεια, θα επιστρέψουν στο μπλόκο τους, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από τον Λευκώνα, όπου θα συνεδριάσουν και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του οδοστρώματος.

Οι υπόλοιποι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα παραμείνουν και σήμερα στα μπλόκα τους, αναμένοντας την απάντηση στο αίτημά τους για πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αργά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο κ. Τορτούρας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για αδιαφορία από πλευράς της κυβέρνησης, στην οποία οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Όπως είπε, «αφού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορεί να μας δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά μας, ζητούμε συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, για να θέσουμε επί τάπητος τα ζητήματα που μας απασχολούν και να λάβουμε ουσιαστικές απαντήσεις».

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας
*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
*Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου
*Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής,


Πηγή