Στην ανακατασκευή αίθουσας Λαογραφικού Μουσείου στους Αυλιώτες Κέρκυρας προχωράει η ΠΙΝ.

Π.Ι.Ν Στην ανακατασκευή αίθουσας Λαογραφικού Μουσείου στους Αυλιώτες Κέρκυρας προχωράει η ΠΙΝ.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο είχε στην έδρα της Περιφέρειας στις Αλυκές, το Δ.Σ. της Εταιρείας Λαογραφίας Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Αυλιωτών Κέρκυρας.

Τα μέλη του προεδρείου ζήτησαν τη συνδρομή της ΠΙΝ, προκειμένου να διαμορφωθεί σε αίθουσα λαογραφικού μουσείου και αντικειμένων ιστορικής και λαογραφικής Αυλιωτών το πρώην κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών, κατασκευής 19ου αιώνα.

Όπως επισήμαναν, το υπάρχον κτίριο λειτούργησε από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι το 1972 σαν ελαιοτριβείο της εποχής, ενώ από το 1972 μέχρι σήμερα σαν αποθηκευτικός χώρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών. Ωστόσο το κτίριο, που αποτελείται από μια αίθουσα 130 τ.μ., έχει αρκετές επισκευαστικές ανάγκες, προκειμένου να καταστεί κατάλληλο για μουσειακή χρήση.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ήδη ενημερωμένος για το θέμα επισημαίνοντας ότι το προσεχές διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΙΝ θα προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου για την εκτίμηση του κόστους των εργασιών, ώστε στη συνέχεια να συναφθεί και η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.

Τέλος, το προεδρείο έθεσε υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη την καταλογογράφηση της Βιβλιοθήκης των Αυλιωτών ζητώντας τη στήριξη της ΠΙΝ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων βιβλιογραφικών εγγραφών.


Πηγή