Στο Ολύμπιον ο παιδονευρολόγος Νίκος Διαμαντόπουλος

Ο διακεκριμένος Παιδονευρολόγος Νίκος Διαμαντόπουλος ανήκει πλέον στην Ιατρική οικογένεια του Θεραπευτηρίου ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Ο κ. Διαμαντόπουλος ασχολείται με κάθε είδους νευρολογικό πρόβλημα της βρεφικής – παιδικής – εφηβικής ηλικίας, όπως οι κεφαλαλγίες, η επιληψία, η Εγκεφαλική Παράλυση, οι νευροπάθειες και οι μυοπάθειες, οι διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, οι εκφυλιστικές παθήσεις του Νευρικού Συστήματος κλπ

Παράλληλα ασχολείται και με την Αναπτυξιολογία των παιδιών δηλαδή την αξιολόγηση κάθε είδους απόκλισης από τα φυσιολογικά στάδια της ψυχοκινητικής εξέλιξης ενός παιδιού. Παραδείγματα αποτελούν: το παιδί που καθυστερεί να περπατήσει, να μιλήσει, να επικοινωνήσει σωστά κλπ. Βασικός σκοπός της αναπτυξιολογικής αξιολόγησης ενός παιδιού είναι η έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και η πρώιμη παρέμβαση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1951

Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπ. Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσης του στην Παιδιατρική (με δάσκαλο τον αείμνηστο Θόδωρο Γιογκαράκη) πήγε στις ΗΠΑ όπου μετεκπαιδεύτηκε επί 5ετία στην Παιδιατρική Νευρολογία και Ηλεκτροεγκεφαλογραφία στα Πανεπιστήμια του Pittsbourgh και Michigan αποκτώντας τα αντίστοιχα Διπλώματα.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1986, η Παιδονευρολογία ήταν μια «άγνωστη» εξειδίκευση. Αφιέρωσε την σταδιοδρομία του στην καθιέρωση αυτής της επιστημονικής ειδικότητας εργαζόμενος αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και εν συνεχεία, από το 1988, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Ως Συντονιστής Διευθυντής του Παιδονευρολογικού Τμήματος, του μοναδικού ανάλογου Τμήματος εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της ευρύτερης περιοχής της ΝΔ Ελλάδας. Ίδρυσε και εξόπλισε το Εργαστήριο Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας του Καραμαναδανείου Νοσοκομείου. Συμμετείχε ενεργά σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες του Καραμανδανείου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος.

Δημοσίευσε πολλές επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά του Εξωτερικού και Ελληνικά.


Πηγή