“Στο πόδι” κάτοικοι στην Αγία Σοφία της Πάτρας για τον άστεγο Ίβο – Μαζεύουν χρήματα και ξεκ […]

Την ενεργοποίηση όλης της συνοικίας της Αγίας Σοφίας προκάλεσε η κράτηση του άστεγου αλλοδαπού Ίμπο που σύχναζε στην περιοχή στην Ασφάλεια Πατρών και το ενδεχόμενο να απελαθεί το επόμενο διάστημα.

Κάτοικοι κι επιχειρηματίες από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν για να βοηθήσουν το συμπαθή αλλοδαπό και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο απέλασής του.

Μάλιστα ενημέρωσαν σχετικά και δικηγόρους για να ασχοληθούν με την υπόθεση, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσής του με κουτί που έχει τοποθετηθεί σε καφέ της περιοχής.

Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής της Αγίας Σοφίας, επίσης και κάτοικοι της περιοχής Ρήγα Φερραίου από Γκότση ως Πουκεβίλ ανησυχούν για τον συμπαθέστατο και καλοσυνάτο Ίβο!
Όλοι έχουν να πουν την καλή κουβέντα για τον άνθρωπο που είναι η αγαπημένη φυσιογνωμία της γειτονιάς!
Όπως επισημαίνουν με επιστολή τους στο thebest "προσπαθούσε με όποιον τρόπο να είναι χρήσιμος, να συμμετέχει σε αυτό που λέγεται "κοινότητα"!
Από μάζεμα κουτιών για ανακύκλωση, έως να βοηθάει όποια γυναίκα έβλεπε να κουβαλάει βαριά ψώνια!
Να ενδιαφέρεται για ανθρώπους, αλλά και για ζωάκια αδέσποτα και παρατημένα, όσο δεν ενδιαφέρεται η δική μας πολιτεία!

Φιλικός και ευγενής, έλεγε πρώτος την ζεστή καλημέρα του σε όλους, σε μια εποχή που δεν λέμε εύκολα την καλημέρα στον διπλανό μας….
Ανησυχούμε για τον Ίβο, ενδιαφερόμαστε για αυτόν και βεβαίως τον θέλουμε κοντά μας, είμαστε αντίθετοι στην απέλασή του ή στην όποια απομάκρυνσή του από την πόλη μας".


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία