Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Κέρκυρας.

Δήμος Κέρκυρας Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Κέρκυρας.

Τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, συνοδευόμενοι από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού και τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Αρμενιάκο.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανήκουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, με κυριότερο αυτό της αγροτικής οδοποιίας, που καθιστά σε πολλές περιοχές αδύνατη την πρόσβαση.

Τέθηκε το θέμα της αποζημίωσης για την καταστροφή της εφετινής εσοδείας του ελαιοκάρπου, που υπολογίζεται στα 6.500.000 ευρώ, επίσης της στελέχωσης και της λειτουργίας του γραφείου ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κέρκυρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγρότες για τις επιδοτήσεις.

Ο Δήμαρχος ο κ. Νικολούζος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών και υποσχέθηκε στο χρόνο που απομένει μέχρι την λήξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουν οι εργολαβίες, που θα βελτιώσουν ένα τμήμα της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας.


Πηγή